Sacrale beschikbaarheid

21 sep 2024 | Blogs, Video's | 0 Reacties

Transcriptie

Oké, laten we hier toch wat tijd overheen gaan om een beetje meer in de diepte te gaan kijken.

We hebben nu al geëxperimenteerd met die Sacrale geluiden. Best spannend natuurlijk om dat dan in groep te doen en bij de één lukt het al wat beter dan bij de ander. Het is ook zo uniek aan jouw unieke configuratie.

Maar ja, je kan die Sacrale respons ook heel erg in de context zetten van waar je beschikbaar voor bent als Generator op basis van jouw unieke configuratie. En ik weet dat veel mensen best wel nood hebben aan deze informatie om het wat meer te kunnen duiden.

Natuurlijk door alleen deze informatie te begrijpen, dat gaat niet zozeer iets veranderen. Het is maar informatie. Het echte experiment zit hem net in het oefenen van die Sacrale geluiden in het effectief experimenteren met Strategie en Autoriteit. Maar een beetje informatie kan natuurlijk geen kwaad zijn, het kan wat meer duiding geven om de mind wat meer gerust te stellen zou je kunnen zeggen.

De vier Kwartalen

Dit ziet er misschien uit als een ingewikkelde afbeelding. We hebben hier een Rave Mandala en ik heb specifiek ingezoomd op het Sacrale Centrum, dus je ziet alle activaties van het Sakrale Centrum en waar die zich bevinden in de Rave Mandala.

En ik heb deze Rave Mandala ingedeeld in de vier Kwartalen, dus we hebben Kwartaal van Initiatie, Kwartaal van Beschaving, Kwartaal van Dualiteit en een Kwartaal van Mutatie.

Dus als we de hele Mandala doorlopen in een jaar tijd, dan zijn we door al die Kwartalen gegaan en ze hebben ook elk hun eigen karakteristieken en hun eigen thema’s. En daaraan kan je ook wel een beetje zo de seizoenen aflezen, zou je kunnen zeggen. En er is altijd een stukje van een Kwartaal dat gaat over leren en vernemen, dus eigenlijk informatie opdoen. En dan gaat er ook een stukje van het Kwartaal over de vervulling daarvan, over het integreren daarvan zou je kunnen zeggen. En zo gaan we door het jaar heen.

Nu, ik wil het niet zozeer hebben over die Kwartalen an sich.
Dit is geen les over de 4 Quarters, maar ik heb de informatie er gewoon bijgezet als het jou interesseert.

Maar wat heel bijzonder is om op te merken, eerst en vooral: Kwartaal van Initiatie gaat niet over initiëren. Veel mensen vinden het verwarrend. Het gaat over geïnitieerd worden in iets. En dat past ook precies in sommige activeringen van het Sacrale centrum. Dat het gaat over geïnitieerd worden in of geïnitieerd worden door iets.

Geïnitieerd worden

Generators die Wachten om te Antwoorden, die wachten eigenlijk om geïnitieerd te worden in iets door het leven als hun Sacrale respons “ja” is. Dus het gaat hier niet over initiëren. Het is niet hetzelfde als Manifestors die initiëren.

Het kwartaal van Beschaving daarentegen gaat net wel over manifestatie, over initiëren, over iets manifesteren in vorm en actie. En het bijzondere is dat… kijk, als je dit Kwartaal bekijkt, start bij poort 2 en eindigt bij poort 36, als ik mij niet vergis, 35 of 36 in elk geval. Nee, 35 is het, denk ik. Ja, het is soms moeilijk om te zien. Uhm, ik heb net die streep daar helemaal doorheen getrokken. Of het is zelfs 32.

Ja, in elk geval, maakt niet uit. Kan je ook opzoeken. Maar waar het mij om gaat is dat geen enkele Sacrale activering in het Kwartaal van Beschaving zit, omdat het Sacrale centrum absoluut niet gaat over manifesteren en initiëren. Dus je kan het een beetje zien als een bevestiging dat, als je Generator of Manifesting Generator bent, dat je niet hier bent om te initiëren.

Dat je hier bent om door het leven geïnitieerd te worden, via deze activeringen. Dat je hier bent om relaties aan te gaan met anderen en daardoorheen jouw levensdoel te vervullen. En dat je hier bent om je uniekheid uit te drukken, je eigen unieke tempo te volgen, enzoverder.

Dus in alle andere Kwartalen zijn er effectief Sacrale activeringen die we dan ervaren doorheen de transits. We ervaren, door welke planeet in die poorten heen bewegen, en als we het hebben over de Rave Mandala: in dit geval gaat het natuurlijk over de Zon die door die poorten heen beweegt. Het is een volledig zonnejaar in dit geval, maar dus niet in het Kwartaal van Beschaving, niet in het Kwartaal waar energie wordt gemanifesteerd in vorm en actie.

En dan wou ik toch even laten zien dat het toch echt wel heel interessant is om te zien. En dan kunnen we gaan kijken naar de verschillende respons en ik heb het ook ingedeeld volgens Kwartaal. Dus jij hebt bepaalde activeringen in jouw Sacrale centrum en zo zijn er negen potentiële activeringen mogelijk en allicht heb je meerdere activeringen en sommige zijn hangende poorten, sommige zijn kanalen.

Sowieso heb je als Generator of Manifesting Generator minstens één Sacraal kanaal, maar dat kunnen ook hangende poorten zijn natuurlijk.

Sacrale beschikbaarheid

Dus waar het hier om gaat is dat elke poort een bepaalde beschikbaarheid heeft voor iets. En wat die beschikbaarheid dan is en waarvoor jij eigenlijk via die activering beschikbaar bent, dat gaan we nu even bekijken. Want het kan jou helpen om die Sacrale respons nog wat dieper te begrijpen. Waarom je bijvoorbeeld “nee” zegt op bepaalde dingen of bepaalde dingen niet correct voor jou blijken te zijn en andere dingen dan net weer wel.

Maar we blijven natuurlijk onze Sacrale Autoriteit volgen, dus je kan het niet bedenken. Het is niet omdat je weet dat een bepaalde poort ergens beschikbaar voor is, dat je kan zeggen dat dit is correct voor mij. Nee, er zijn veel factoren die meespelen die niets met dat bepaalde thema te maken hebben, die ook door je Sacrale autoriteit meegenomen worden in de respons die je dan krijgt.

Want sowieso, jouw innerlijke Autoriteit is afgestemd op jouw Magnetische Monopool en jouw Magnetische Monopool is dat onbewust weten waar je naartoe gaat. Je kan het niet weten via de mind. Absoluut onmogelijk. Daar heb je dus niet, daar beschik je niet over alle informatie. Er is een veel groter programma aan het werk, waardoor de enige mogelijkheid om onze waarheid te kennen is om te vertrouwen op die innerlijke Autoriteit, in dit geval Sacrale autoriteit met Sacrale geluiden en respons.

Poorten 42, 3 & 27

Dus in het Kwartaal van Initiatie, dan zou je kunnen zeggen: dat is ook het eerste Kwartaal van het jaar, begint niet zo lang na Rave New Year als ik mij niet vergis en loopt dan over het lenteseizoen voornamelijk.

In dat Kwartaal hebben we drie poorten die geactiveerd worden door de zon en poort 42 is de eerste poort die ik even wil bespreken. Dus de 42 bevindt zich hier. Het is een deel van format-kanaal 53-42 vanuit het Wortelcentrum. En een format-kanaal: van zodra je dat hele kanaal hier gedefinieerd hebt, gaat het ook de bovenhand nemen in jouw design. Dus het gaat eigenlijk bepalen hoe je alles doet.

Format-kanalen zijn dus de meest krachtige kanalen in ons design. Dus van zodra je één of meerdere format-kanalen hebt, dan gaat het heel veel voor jou bepalen eigenlijk.

En dan moet je afwachten welke andere activeringen je nog hebt in het Sacraal. En poort 42 bevindt zich in het Abstracte, Collectieve circuit en de keynote van het Abstracte Collectieve circuit gaat over Delen. Trouwens, alle kanalen die vanuit Sacraal komen zijn Generator-kanalen of je zou kunnen zeggen: Genererende kanalen.

Dus al deze kanalen moeten sowieso Wachten om te Antwoorden/Responderen en dan het 34-20 kanaal is een Manifesting Generator-kanaal, dus heeft nog een extra kenmerk in vergelijking met de andere kanalen.

En voor 42, de keynote is van dit circuit is Delen, dus dit is een kanaal dat Wacht om te Antwoorden om iets te kunnen Delen met het collectief. En zo kan je eigenlijk die circuit-keynote gaan interpreteren.

En waarvoor is het dan beschikbaar?
Als het gaat over iets collectief Delen, dan gaat het over beschikbaar zijn voor iets wat kan afgewerkt of vervolledigd worden. Iets wat een einde heeft, iets wat door een volledige cyclus heen kan gaan en dus eerder een longterm project zal zijn. Dit is eigenlijk een, als je naar het volledige kanaal kijkt, 53-42, is het een kanaal die een begin en een einde heeft. Je zou kunnen zeggen: het heeft een geboorte en het heeft een dood. En het dood geeft een voldaan gevoel en daar gaat 42 over: dat er iets afgewerkt of afgerond kan worden dat er een betekenisvolle dood kan zijn nadat je iets hebt doorlopen, een cyclus hebt doorlopen. En dus de 53-42, omdat het deel is van het Abstracte circuit, gaat het ook over iets cyclisch.

Dus het heeft een cyclische beweging. Het gaat door een cyclus uit vooraleer je de informatie hebt om te kunnen Delen. Dus als jij poort 42 hebt of misschien heb je het hele kanaal, maar we spreken hier puur over poort 42, dan gaat jouw respons altijd geconnecteerd zijn aan iets wat afgewerkt kan worden.

Dus als iemand jou vraagt om ergens in te stappen waar geen duidelijke afronding aan voorzien is, waar geen duidelijke einddatum op staat, waar niet echt door een cyclus gegaan kan worden, of door verschillende stadia gegaan kan worden, vooraleer iets afgerond kan worden, dan is de kans heel groot dat jouw respons “nee” zal zijn. Want daar ben je eigenlijk niet voor beschikbaar. Jij bent net beschikbaar voor dat hele cyclische gebeuren en vooral als het gaat om iets afwerken.

Mensen die alleen poort 53 hebben, maar niet poort 42, die zijn vooral, die gaan vooral een “ja” vanuit hun Autoriteit ervaren als het gaat om iets te beginnen, iets te starten. Bijvoorbeeld een Manifestor met poort 53. Dat is ideaal om iets nieuws te initiëren, een begin te maken, maar niet per se om iets af te werken. Dus poort 42 gaat echt over de afwerking. Iets wat een einde heeft. Daar is jouw respons dan, of daar gaat jouw respons op aan, of jouw Sacraal op aan, zou je kunnen zeggen.

En als we dan gaan kijken naar poort 3, dus de poort daarnaast, die is deel van het Individuele Weten circuit, het Knowing circuit en het Individuele circuit. Het Knowing circuit gaat specifiek over Bekrachtiging. Dus Bekrachtiging is de keynote voor dit circuit. Dus het gaat hier over iets Bekrachtigen vanuit het individueel bezig zijn met iets in dit geval.

En poort 3 specifiek gaat over: je bent beschikbaar om het moeilijk te hebben aan het begin van iets wat gaat muteren. Dus er komt een verandering, maar eer die verandering komt of doorgevoerd wordt of zich kenbaar maakt, ga je door nogal chaotisch, vreemd, onbekend, niet-logisch proces dat dus eigenlijk die verandering gaat triggeren. Een nieuw inzicht, een nieuwe manier van doen, dat kan van alles zijn, een soort mutatie.

Dus jij bent hier eigenlijk vooral om mutaties te Bekrachtigen. En dan gaat het vooral over je eigen unieke weg daarin volgen. Een proces dat voor andere mensen allicht totaal niet logisch is of er zelfs heel erg slordig of raar uitziet en waarvan jij zelfs niet weet waar je terecht gaat komen en waarbij je zelfs ervaart dat het heel chaotisch en lastig kan zijn.

Alsof dat je echt ergens doorheen moet worstelen om dan uiteindelijk een verandering teweeg te brengen, wat heel veel Bekrachtiging kan geven voor anderen of voor het collectief of voor whatever het ook is. Dus het brengt mutatie in de wereld. Maar het proces kan heel, ja, heel raar zijn, heel onlogisch.

En veel mensen hebben ook vaak de neiging om het op te geven omdat het te moeilijk is. Door dat begin heen raken kan een uitdaging zijn. Maar het is de moeite waard, want er komt een verandering, er komt een mutatie en het is een heel individueel en uniek proces. Dus niemand kan daar met jou doorheen gaan. Het is puur jij die daar doorheen gaat en dan de boel helpt muteren eigenlijk. Dus heel interessant.

Trouwens, het hele kanaal is weer een format-kanaal. Dus dat wil ook weer zeggen: als je het kanaal hebt dat je heel veel dingen, dus het is bepalend voor je hele grafiek, heel veel dingen gaat ervaren waarbij je een moeilijk begin hebt waarschijnlijk, maar dat uiteindelijk heel muterend zal blijken. Heel veranderend zal blijken, dat je een soort van echte transformatie teweeg kan brengen. Heel interessant.

Poort 60 staat trouwens voor limitatie. Dus je wordt eigenlijk een beetje geconfronteerd met beperkingen, maar de drie heeft het potentieel om door die beperkingen heen te breken en iets nieuws neer te zetten. Ja, heel interessant.

Nu dit is een kanaal en dus ook een poort in het Individuele circuit, wat ook wil zeggen dat die momenten van chaos en worsteling, dat moeilijk hebben in het begin, komt ook vaak met melancholie. Dus het gevoel van ja, het voelt allemaal zwaar en moeilijk en lastig en je kan er soms wat deprimerende gevoelens bij hebben. En dat is heel natuurlijk. Die melancholie zorgt er ook voor dat er iets creatiefs kan ontstaan. Dus melancholie, daar hoef je zeker geen angst voor te hebben.

De mind vindt dat moeilijk. De mind wil zich altijd happy voelen en vertrouwt het melancholische gevoel niet. De mind denkt dan dat het eeuwig gaat blijven duren en dat je in een zware depressie terecht zal komen, bijvoorbeeld. Maar dat is dus niet het geval. Dus het is vooral door de mind dat we in een depressie terechtkomen, omdat we geloven wat de mind zegt over melancholie, terwijl de mind het helemaal niet weet.

Melancholie hoort bij het Individuele circuit en is dus deel van het proces om iets te kunnen creëren. De beste creaties, de meest passievolle creaties komen vaak uit melancholie, uit een soort van Dark Night of the Soul-ervaring.

Oké. En dan hebben we het derde format-kanaal nog. Dat is 52-9, dus de poort 9 ligt naast de 3, ook van de Wortel tot het Sacraal. En trouwens, al deze kanalen zijn ook zo krachtig omdat ze brandstof krijgen van het Wortelcentrum. En er kan een enorme drive ontstaan vanuit het Wortelcentrum, een soort van druk vanuit het Wortelcentrum om met iets aan de slag te gaan.

En dan zie je vooral bij 53-42 die cyclische stuwing, een stuwing die jou door een hele cyclus uit kan brengen. En bij de 52-9 is het niet cycliisch, maar repetitief. Door iets voldoende te herhalen komt er een soort van dieper begrip en heel sterke energie ook. En bij de 60-3 is het dus mutatief. Je gaat door iets wat heel moeilijk en lastig kan zijn, maar dan komt er een enorme mutatie uit voort wat iedereen kan helpen.

Dus het zijn zeer krachtige energieën die ook eigenlijk de hele grafiek kunnen overnemen.

Dus als we dan verder gaan kijken, maar daar gaan we naar kijken in een andere slide, want die poort 9 is deel van een ander kwartaal, maar ik wou wel even de vergelijking maken tussen die drie verschillende format-kanalen.

Maar wij gaan eerst even naar poort 27, die ligt hier en die gaat eigenlijk de verbinding maken met poort 50 in het Milt-centrum. Dus ook deel van het Kwartaal van Initiatie en poort 27 is Tribaal, dus deel van het Tribale Verdedigings-, het Defense circuit en het Tribaal circuit gaat over Ondersteunen. Je geeft steun of je ondersteunt de community of de groep of de familie of de tribe, zoals men zegt.

Dus het is niet hetzelfde als Collectief, waar het gaat over iets Delen dat dan door het collectief over kan worden genomen en ook vaak dan een soort van nieuw normaal wordt. Het is ook niet Individueel, dus het gaat niet over je eigen pad lopen en dan onrechtstreeks daarmee anderen Bekrachtigen door bijvoorbeeld mutaties te brengen, zodat we nieuwe manieren van overleven vinden, zodat we onze overleving kunnen waarborgen.

Poort 27 is Tribaal, dus het gaat echt over de community, een kleinere groep mensen Ondersteunen. Dus wat je daar met die 27 doet is ook gefocust op die groep of die kleinere groep supporten eigenlijk, of support brengen.

Dus Poort 27 is beschikbaar om het bewustzijn van een groep te voeden en te koesteren. Om ervoor te zorgen dat de groep zich van iets bewust wordt en voldoende opgeleid is. Nu veel mensen gaan poort 27 eigenlijk puur gaan bekijken als de poort van “zorgen voor”. Maar het is meer dan voeden, zorgen voor iets of iemand koesteren. Het gaat echt over het bewustzijn ondersteunen. Dus eigenlijk zorgen dat een groep voldoende bewustzijn kan ontwikkelen, zodat het ten goede komt voor de groep.

En in dit geval gaat het dus eigenlijk puur om dat bewustzijn te voeden en te koesteren. Waar het bewustzijn precies over gaat, dat hangt heel erg af van wat naar jou toekomt en waar je op kan responderen. Maar het moet iets te maken hebben met bewustzijn voeden of koesteren. Je geeft energie ergens aan en het zorgt ervoor dat er een bewustzijn kan groeien voor de hele groep. Dat het potentieel van de groep beter benut wordt, bijvoorbeeld. Dat is een soort van Ondersteuning. Je zorgt daarvoor. Dat is het zorgende aspect van de 27, die daar een soort verantwoordelijkheid in neemt.

En het is trouwens geconnecteerd met poort 50, dus het kan zijn dat jij het hele kanaal hebt en poort 50 gaat dan ook echt over waardebewustzijn. En welke waarden zijn goed voor de groep en wie houdt zich daaraan en wie niet? En voldoende bewustzijn binnen jouw groep eigenlijk gaan ontwikkelen zodat iedereen zijn rol goed kent en ook opvolgt. Dat iedereen zijn rol ook invult. Want er zijn bepaalde rollen nodig voor het gemene goed van de hele groep of voor de overleving van de groep.

Dus ja, verbonden met de Milt wil ook zeggen dat daar een bewustzijn bij komt als je het hele kanaal hebt. Want de Milt heeft natuurlijk wel, is een bewustzijncentrum en niet puur een motorcentrum. De Milt is geen motor trouwens, maar wel een bewustzijncentrum. Dus daar ligt dan ook die link met het bewustzijn. Dus daarvoor ben jij dan beschikbaar.

Dus het gaat niet over puur zorgen voor de ‘sake’ of zorgen voor. Het gaat niet puur over, stel dat iemand jou vraagt om voor iemand letterlijk te zorgen, bijvoorbeeld een ouder die ziek is of zo, dat je mantelzorger kan worden. Als dat niet enigszins de groep, de tribe dient met het ontwikkelen van een bewustzijn dat ervoor zorgt dat het de hele groep ten goede komt, dan kan het best zijn dat jij daar “nee” op respondeert. Ook al denkt iedereen “ja, maar jij hebt toch de poort van het zorgen, dus jij bent toch goed om voor mensen te zorgen”, maar het gaat meer dan alleen over dat zorgen. Dus het moet ook een doel dienen. Dat is vooral het interessante eraan.

Poorten 29 & 59

Goed, en dan gaan we even de verschuiving maken.

Dus we gaan eigenlijk van Initiatie en dan slaan we dat Kwartaal van Beschaving over, want daar zitten geen Sacrale poorten. Dus alles wat gaat over manifesteren van energie in vorm of actie, daar doet het Sacraal eigenlijk niet aan mee. Maar het gaat dan wel over naar het Kwartaal van Dualiteit. En dat gaat over relaties, over banden aangaan, over karma ook, karmische dingen oplossen, leren uit relaties enzovoort.

En daar vinden we poort 29 en poort 59. Dus we maken misschien wat gekke sprongetjes in het Sacrale centrum, omdat ik hier de Mandala vooral volg. En poort 29 bevindt zich hier en maakt dus de verbinding met het G-centrum, met poort 46. En poort 29 is een heel speciale poort. Soms wat moeilijk om te begrijpen voor veel mensen, want het wordt ook wel de poort van het “ja zeggen” genoemd.

Maar daarmee hebben we nog niets gezegd eigenlijk. Maar poort 29 heeft wel de neiging om heel snel “ja” te zeggen op dingen, vooral in het niet-zelf. Dus als het niet-zelf het overneemt, ga je vaak “ja” zeggen op dingen die misschien niet correct voor jou zijn. Maar we kijken hier puur naar de beschikbaarheid die correct is voor jou natuurlijk. Dus met “ja zeggen” hebben we eigenlijk nog niets gezegd.

Deze poort bevindt zich in het Collectieve, Abstracte circuit weer. Dus eigenlijk, het Collectieve circuit begint hier in 53 naar 42 en gaat dan diagonaal via 29-46. Oei, per ongeluk geklikt. Voila, terug naar deze slide. En 29-46, en gaat dan verder omhoog. Dus een 29 opnieuw zoals 53-42 Collectief Abstract. Dus het gaat over ervaringen en dan ja, die informatie Delen met het collectief zodat het een goede komt voor het collectief. Zodat we kunnen groeien naar nieuwe manieren van samenleven, bijvoorbeeld.

En de 29 is echt een ervaringspoort. We hadden gezien bij 53-42 dat de 42 vooral over afwerken gaat, die door cycli gaat. Dus dat is ook al een behoorlijke ervaringspoort. 29 gaat echt over een commitment om iets te ontdekken, om mee te gaan op avontuur en te zien wat er gebeurt. En van daaruit ga je dan delen met het collectief maar.

Met de 29 is het vooral veel vertrouwen hebben dat als je jouw Sacraal “ja” zegt tegen iets dat je eigenlijk totaal niet weet waar je jezelf mee inlaat. En daarom zeg ik ook: het gaat over meegaan op avontuur. Je weet niet wat er gaat gebeuren, maar je bent wel committed en je bent bereid om het te ontdekken waar je terecht gaat komen. En het gaat niet over de bestemming weer, maar over de reis.

Het is ook een soort cyclische beweging in die zin. Je gaat ergens doorheen en dan ga je zien wat er allemaal gebeurt en daar haal je je informatie uit. Daar haal je wijze lessen uit die je kan Delen met het collectief. Dus het is een ervaringsgerichte beleving en je bent committed als je Sacraal “ja” zegt op zo’n vraag om mee te gaan om samen met iemand iets te gaan beleven, bijvoorbeeld, dan ben je ook committed voor het hele avontuur en gaat het niet over eventjes je tenen erin erin dippen en er dan weer uit. Nee, het gaat echt over: oké, ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar we gaan ervoor. We gaan op avontuur en we gaan zien wat er te ontdekken valt en de ontdekking kan heel verrassend zijn. Iets wat je echt niet kan bedenken. Het kan heel verrassend zijn.

Het kan ook onaangenaam verrassend zijn natuurlijk, want daar leer je ook uit. Maar je weet gewoon niet wat er gaat gebeuren. Maar er is die zin om op avontuur te gaan en te zien wat er gebeurt. Dus het is veel meer dan een zomaar “ja” zeggen tegen iets. Want als je “ja” zegt en het is niet correct omdat je niet geluisterd hebt naar je Sacrale geluiden, ja, dan zit je er ook wel weer in voor de long run. Want je gaat dan wel op avontuur en het kan heel erg tegenvallen natuurlijk. Of dan ga je er misschien toch vroegtijdig moeten uitstappen en dat is niet altijd even makkelijk of aangenaam.

Ik weet niet wat er kan gebeuren, maar ook dat, zelfs al zou je vanuit je niet-zelf of vanuit het niet luisteren naar je Sacrale geluiden “ja” zeggen tegen iets, omdat bijvoorbeeld de druk gewoon te groot is om… Of je kan gewoon geen “nee” zeggen omdat je moeite hebt met “nee” zeggen, ook dat is natuurlijk deel van het proces van ontdekken wat correct voor jou is en wat niet. Dus je leert er sowieso uit, maar je kan het jezelf natuurlijk veel moeilijker maken door zomaar “ja” te zeggen en dan vast te raken op zo’n avontuurlijk iets wat toch een langere termijn heeft en wat je dan soms even moet gaan uitzitten en wat dan heel oncomfortabel kan zijn. Dus ja, interessant.

En dan hebben we poort 59, die ligt hier en zit weer in het Tribale circuit en maakt de verbinding met poort 6 in de Solar Plexus. Je zou kunnen zeggen: een tegenovergesteld kanaal van de 27-50, die heeft Milt-bewustzijn, maar dit kanaal heeft Solar Plexus, emotioneel bewustzijn.

Dus als je poort 59 hebt, dan ben je vooral beschikbaar voor een soort van vruchtbare en diepgaande, intense intimiteit. Dat kan over van alles gaan. Relaties, projecten, bedrijven, samenwerkingen, noem maar op. En die intimiteit moet er zijn omdat je alleen zo iets kan creëren wat echt ondersteunend kan zijn voor de tribe. Dus weer dezelfde keynotes. Zit ook in het Verdedigingscircuit, Tribale Verdedigingscircuit. Het gaat over Ondersteuning of Steun bieden. Het is een heel vruchtbaar kanaal.

Het is eigenlijk het meest vruchtbare kanaal in het Sacrale centrum. Dat gaat over meer maken van iets, iets reproduceren, voortplanting. Dus het gaat over creëren, samen creëren of via een project iets creëren of noem maar op. Maar er moet een vruchtbare grond zijn daarvoor. En het moet zeker in samenwerking met andere mensen, er moet een soort intimiteit mogelijk zijn. Dus het is meer dan zomaar iets creëren of iets produceren. Veel meer dan dat. En dat is waar poort 59 beschikbaar voor is.

En wederom ter ondersteuning van de groep, de familie, de tribe, de community, wat het ook is of met wie, voor wie het dan ook dient. Dus zeker niet puur voor jezelf. Het gaat niet over puur iets produceren en daar dan bijvoorbeeld voor jezelf geld aan verdienen zonder dat het iets groters dient dan jezelf. Op avontuur gaan gaat vooral via relaties gebeuren, intimiteit gaat ook vooral via relaties gebeuren. Dat is een soort van band dat je opbouwt met mensen. Je gaat samen ergens doorheen. Dualiteit Kwartaal.

Poorten 14, 34, 9 & 5

En dan komen tenslotte nog in het Kwartaal van Mutatie.
En dan zijn we eigenlijk bijna rond weer met het zonnejaar.

Het Kwartaal van Mutatie is behoorlijk individueel. Qua begrip, zou je kunnen zeggen, gaat het ook weer over muteren. Het gaat over verandering brengen. We hebben nu heel veel informatie verzameld. We hebben dingen geleerd, we hebben banden gesmeed, we hebben dingen in actie gezet via dat Kwartaal van Beschaving dat dan niet gerelateerd is aan de Sacrale poorten. En dan aan het einde van het jaar toe merken we dat er verandering mogelijk is. En dan begint daarna weer een nieuw zonnejaar van informatie verzamelen, dingen in de praktijk omzetten, banden smeden en dan weer verandering.

En hier vinden we poort 14, 34, 9 en 5.

En poort 14, laten we daarmee beginnen, bevindt zich hier een connectie tussen Sacraal en G-centrum. Het G-centrum, trouwens, gaat ook over twee grote thema’s, namelijk richting en liefde. En als we kijken naar het kanaal 29-46, dan leidt dit kanaal eigenlijk vooral naar liefde voor het lichaam. Dus dat kan ook een extra nuance bieden als je het volledige kanaal hebt.

Het kanaal 14-2 is geen liefdeskanaal, maar een richtingskanaal. Dus die 14 leidt naar een bepaalde richting waar de 2 jou naar toe brengt. En trouwens, poort 2 is ook gelinkt aan de Magnetische Monopool. Dus het is echt één van de meest pure richtingpoorten die we hebben in onze grafiek.

En dan hebben we nog 5-15, wat we dan later bespreken, is dan weer een liefdeskanaal in de zin van de 5-15 is gelinkt aan liefde voor de mensheid. Niet alleen liefde voor je eigen lichaam, maar voor de gehele mensheid. En de andere poorten van het G-centrum hebben ook enerzijds ofwel richting of anderzijds liefde.

Als we dan kijken naar poort 14: poort 14 bevindt zich weer in het Individuele circuit, het Weten circuit, Knowing circuit. Dus hier gaat het weer over een individueel uniek proces of ja, het proces is misschien veel gezegd, een individueel pad dat je bewandelt. Je bent niet hier om beïnvloed te worden door het collectief of door de tribe als je individueel bent. Individueel wil zeggen je bent vooral bezig met je eigen weg te bewandelen, ongeacht wat andere mensen daarvan vinden of zeggen of vinden dat je moet doen.

Dus daar sta je eigenlijk een beetje buiten. De meeste individuele mensen die heel veel individuele activeringen hebben, voelen zich soms ook een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat ze bepaalde unieke manieren hebben om in het leven te staan dat heel individueel is, maar daarom niet per se past in het collectief of past in de tribe.

Individuelen zullen het ook makkelijker vinden om op tribe-niveau toch eens te gaan samenwerken. En zeker als je daarnaast ook nog wat tribe-activeringen hebt, maar het wordt al veel moeilijker om collectief je plek te vinden. Want het collectief gaat vooral over wat werkt voor een grotere groep mensen terwijl jij net heel uniek, heel erg uniek in het leven staat op jouw eigen pad.

Maar onderweg, door jouw individuele pad te bewandelen, Bekrachtig je wel de mensen om jou heen, Bekrachtig je eigenlijk ook de samenleving, kom je tot veranderingen, mutaties die ten goede komen voor het collectief. Dat kan dus wel. Maar individueel ga je daar misschien niet zoveel uithalen in de zin van… Ja, ik bedoel, het is niet dat je rechtstreeks het collectief kan beïnvloeden. Nee, het gebeurt net door je eigen pad te bewandelen. Dus je bent vooral gefocust op jezelf. Maar als bijproduct daarvan, als je eigenlijk niet probeert je te focussen op het collectief, kan er wel een mutatie op collectief niveau teweeg worden gebracht. Dus een heel krachtig iets ook. Maar het is niet de bedoeling dat je je gaat focussen op: “ik ga eens wat veranderingen doorvoeren op collectief niveau.” Zo gaat het zeker niet werken, integendeel.

En dan poort 14: ook weer die melancholie kan hier aanwezig zijn. Alles wat individueel is kan melancholische gevoelens af en toe opwekken. Gebeurt ook, is ook energie die in een puls beweegt. Soms staat de puls aan, soms is de puls uit en wanneer de puls uit staat kunnen we ons enorm melancholisch voelen, alsof heel ons leven tot stilstand komt en er gebeurt niks. En ja, dat is een moment dat veel Generators ook gefrustreerd raken of veel Projectors bitter raken. Of Reflectors teleurgesteld of Manifestors boos worden.

Dus die melancholie is deel daarvan. Die stilstand is ook deel van het leven, deel van het proces. Poort 14 is beschikbaar voor werk waarvan je houdt. Werk dat tevredenheid brengt en werk dat loont voor zichzelf en voor anderen. Het is niet omdat het individueel is dat het werk dat je doet alleen maar bevredigend mag zijn voor jezelf en dat je het puur alleen doet, of beter, dat het alleen jezelf mag dienen. Nee, het is, de meeste dingen in Human Design dienen altijd iets groters dan zichzelf. Alleen de focus ligt niet altijd op iets groters dienen dan zichzelf.

De focus hier ligt ook op het individu, op jezelf. Maar het bijproduct daarvan is dat het ook loont voor anderen. En dat is die Bekrachtiging die je hier hebt natuurlijk. Dus de mind weet niet waar jij van houdt. Het kan wel reflecteren op vroegere ervaringen en zeggen: O ja, dat vond ik leuk om te doen, dus misschien moet ik dat opnieuw doen.

Maar het is niet omdat je vroeger iets leuk vond om te doen, dat je dat nu ook nog leuk vindt. En het leuk vinden is niet iets wat plaatsvindt in de mind. Dat is een oordeel van de mind, maar de mind weet dat niet. Het echte leuk vinden of het echte “houden van” is iets wat alleen jouw Sacraal eigenlijk weet. En in dit geval weet je het doordat jouw Sacraal ergens “ja” op respondeert.

Dus je weet pas wanneer je werk leuk vindt en werk vindt dat voldoening en tevredenheid brengt, doordat jouw Sacrale geluid “ah-uh” op iets zegt. En het is niet alleen dingen doen waar je van houdt of waar je voldoening uit haalt. Het is ook werk dat loont. Het loont voor jezelf.

Je doet het niet voor niets. Er komt iets terug. Je krijgt er voldoening door. Dat is eigenlijk het loon dat je ervoor krijgt of de beloning. Maar het loont ook voor anderen. Door de dingen die je doet, krijgen anderen ook een soort van beloning. Wat heel Bekrachtigend kan werken. Je hebt iets gedaan en onrechtstreeks brengt het ook anderen iets. Daar gaat poort 14 over.

En dan hebben we, ik ga even poort 34 overslaan, dat is een heel speciale poort. Dan hebben we poort 9, dus we duiken eventjes terug naar beneden en daar zitten we in het Collectief Begrijpen circuit. En daar hebben we het nog niet echt over gehad. Dus het Collectieve circuit, we hebben vooral gesproken over het Collectieve Abstracte circuit, het gaat over ervaringsgerichte poorten. Deze poort is een Logische poort en dan hebben we nog een andere poort die ook logisch is en dat is 5.

Dus het Logische circuit, het Begrijpend circuit start dan in 52-9 en gaat dan diagonaal naar 5-15 en zo naar boven. En met het Logische circuit gaat het over, dat had ik wel al vernoemd, omdat dit een format-kanaal is, gaat het over dingen herhalen, herkauwen, herhalen, herhalen, herhalen, repeteren. Repeteren, wie zijn best doet zal het leren, om eigenlijk te zien wat Logisch overeind blijft staan en wat niet.

Het is een soort op zoek gaan naar bewijskracht. Zo van: blijft deze stelling overeind staan, bijvoorbeeld? Kan ik daar voldoende bewijs voor vinden? Is het voldoende logisch onderbouwd zodat het collectief op die manier ook kan dienen?

En dan ga je het Delen met het collectief en het brengt een nieuwe wetenschap, bijvoorbeeld, of een nieuw begrip van iets. Een nieuw bewijs van iets dat bestaat, bijvoorbeeld, of iets wat is. Een nieuwe wet in de zin van een universele wet die opeens begrepen wordt. Dus heel erg gelinkt ook aan wetenschap, aan een intellectueel proces vaak ook. Dus heel interessant weer.

Het is helemaal anders dan de ervaringsgerichte Abstracte poorten, waar het niet gaat over logische bewijskracht, maar eerder over ja, abstracte ervaringen waar we iets uit leren wat voor de geest absoluut niet altijd logisch lijkt en wat je vaak niet kan bewijzen als iets wat overeind kan blijven staan voor iedereen. Maar waar we wel als collectief wijze lessen uit kunnen trekken. Het zijn ervaringsgerichte wijsheden zou je kunnen zeggen. Maar dit is dus iets totaal anders.

En poort 9 als format-kanaal, als je dit hebt, als je het hele kanaal hebt bijvoorbeeld, dan gaat ook weer een grote impact hebben op hoe je je hele definitie ervaart. En die impact zal vooral zichtbaar zijn in het feit dat jij beschikbaar bent om te focussen op een stap-voor-stap, lineair en logisch proces met een focus op details. Het is één van de twee poorten die gericht zijn op details, dus poort 9 is gericht op details en dan hebben we nog poort 62 in de Keel, die is ook gericht op details. Beide zijn ook deel van het Collectieve Logische Begrijpen circuit.

Een stap-voor-stap proces is bijvoorbeeld een muzikant die een nieuw muziekstuk in stukjes hakt en stap voor stap die stukjes gaat repeteren om uiteindelijk het volledige stuk te kunnen spelen. Dus de focus op details, de focus op het herhalen ook van details, het herhalen van die stappen om het volledige proces te kunnen begrijpen of het volledige proces in dit geval ook te kunnen volbrengen. Je kan geen enkele stap overslaan of anders kan je het proces ook niet afronden, of kan je ook niet tot dat begrip komen, of tot de uitwerking daarvan.

Deze mensen zijn bijvoorbeeld mensen die misschien graag met spreadsheets werken, met schema’s werken, die op een logische manier, door alles in kleinere stukjes te hakken, bijvoorbeeld, of gefocust te zijn op details, een groter begrijpen kunnen bereiken. Dus dat is waar een poort 9 vooral voor beschikbaar is.

En dan hebben we poort 5, dat is ook deel is van datzelfde circuit, gaat niet over focussen op details en dat stap-voor-stap proces, maar gaat echt over het herkennen van correcte patronen, van je eigen patronen van wanneer er “flow” is en wanneer niet. Het gaat ook over zelf uitwerken of opbouwen van een patroon, het bewerkstelligen van een patroon.

Dus mensen met poort 5 kunnen erg routinematig zijn en kunnen bezig zijn met nieuwe routines te ontwikkelen. Maar het gaat niet zomaar over routines die volgens de mind logisch zijn. Het gaat niet over, omdat iemand bijvoorbeeld zegt elke dag zoveel gram groenten te eten, dat jij dan een patroon moet ontwikkelen waarin je dat dus elke dag herhaalt. Een nieuwe goede gewoonte en dat het dan correct voor jou zou zijn. Nee, dat is de mind opnieuw die probeert te beslissen wat correct voor jou is en dan een patroon probeert te forceren, eigenlijk, om dat te kunnen vasthouden.

Nee, bij poort 5, ondanks het feit dat we zeggen: het zit in het Logische Begrijpen circlus, gaat het echt over het Sacraal dat weet welke patronen correct voor jou zijn om te ontwikkelen, te bewerkstelligen en ook vast te houden en te herhalen. Maar de mind weet dat niet. En die patronen, dat is geen vaststaand iets. Het is niet omdat je een patroon tijdlang herhaalt, dat het voor de rest van jouw leven correct zal zijn.

Nee, patronen fluctueren ook. Patronen groeien ook mee met de seizoenen. Zo merk je wel veranderingen in patronen op naargelang de seizoenen, naargelang jouw unieke ritme als Generator, naargelang wat er allemaal in de wereld gaande is, bijvoorbeeld. Dus er is een soort afstemming die de mind onmogelijk kan weten of begrijpen, omdat het een veel… Het houdt veel meer rekening met onbewuste, dieper liggende ritmes en patronen waar de mind niet eens toegang toe heeft.

Daarom zijn die Sacrale geluiden zelfs bij het Logische circuit, waarvan je zou denken: ja, de mind weet het dan wel, want de mind is toch vooral logisch bezig? Nee, ook daar moeten we weer op onze innerlijke Autoriteit en in dit geval op Sacrale Autoriteit vertrouwen om te weten wat echt onze waarheid is en telkens weer opnieuw.

Wat nu waarheid is, is niet per se waarheid in het volgende moment. En dus ook blijven luisteren naar die Sacrale geluiden. Dus het is een heel interessant gegeven, vind ik.

Ja, hiermee hebben we eigenlijk alle poorten overlopen die enigszins relatief makkelijk — tussen aanhalingstekens — te begrijpen zijn. En dan wil ik het nog eventjes over poort 34 hebben.

Poort 34 is een ietwat speciale poort en daar wil ik het straks ook nog even over hebben. We kunnen hierna eventjes een pauze nemen van een paar minuten. Kan je effe in beweging komen en al wat dingen laten zakken en zo. Want ik weet het is heel veel informatie en dan kunnen we het tweede deel van de presentatie doen.

Maar poort 34 is een heel speciale poort. Waarom?
Alle andere poorten zijn verbonden met één andere poort aan de andere kant. 59, 6, 9, 52, 14, 2. Ze zijn maar verbonden met eigenlijk één ander centrum. Maar de 34 is speciaal omdat dit een poort is die verbonden is met meerdere centra en dus met meerdere poorten ook. En dat kan heel verschillend zijn qua uitkomst of qua reactie, of totale respons eigenlijk.

Dus de 34 kan verbonden zijn met de 57 in de Milt, met de 10 in het G-centrum en met de 20 in het Keelcentrum en dat is dus, ja, dat geeft heel veel verschil. Milt-centrum tegenover het G-centrum en dan zeker tegenover het Keelcentrum. Het Keelcentrum gaat dan vooral over manifesteren en doen, wat een totaal andere kwaliteit is dan bijvoorbeeld de intuïtie en het welzijn van het Milt-centrum of de richting en de liefde van het G-centrum, de focus op het zelf.

Het ene gaat meer over actie, het ander gaat meer over gedrag, het gevoel van zelf, maar ook jouw gezondheidsbewustzijn, bijvoorbeeld. En poort 34 is beschikbaar om bezig te zijn.

En nu voel je misschien al meteen: Oké, ja, wat wil dat dan zeggen? Want van alle andere poorten hebben we toch enigszins een begrijpelijke manier van: Ah ja, dit betekent dit. Of dat is dat soort respons. Maar hier is het beschikbaar zijn om bezig te zijn. Wat? En het is ook een poort die in een ander circuit zit. Eigenlijk, een deel daarvan zit in het Centreren circuit, het Centering circuit, wat dus heel erg individueel is.

We hadden het al over Individuele circuit gehad, maar over het Weten circuit. Dus dat is nog anders dan het Centreren. En de 34 is ook verbonden met het Integratiekanaal en het Integratiekanaal is in de kern ook Individueel, maar het gaat nog dieper dan Individueel. Het gaat niet over het Bekrachtigen van andere mensen door je eigen pad te bewandelen. Het gaat ook over Zelfbekrachtiging. Door je eigen pad te bewandelen ga je eigenlijk ook heel erg Jezelf Bekrachtigen. En dat heeft dan weer een onrechtstreeks effect op de mensen om jou heen.

Maar je zou kunnen zeggen: mensen in het Integratiekanaal zijn nog veel meer op zichzelf gefocust en worden nog veel meer geabsorbeerd door hun eigen pad te bewandelen, waardoor ze eigenlijk moeilijk toegankelijk zijn voor anderen. Dat je merkt van iemand met Integratiekanalen, dat die zo gefocust zijn op zichzelf, dat je al heel snel de stempel “oh, wat ben jij egoïstisch en zelf geabsorbeerd” krijgt. Dat je precies veel minder feedback krijgt van die mensen, omdat ze helemaal niet bezig zijn met wat jij denkt, zegt of doet in jouw leven, omdat ze zo gefocust zijn op hun eigen leven, zou je kunnen zeggen. Dat wekt de indruk van een negatieve soort egoïsme. Maar dat is het niet.

Het hoeft niet negatief te zijn. Iemand in zijn niet-zelf kan natuurlijk wel heel erg egoïstisch zijn. Kan eigenlijk egoïstisch zijn in de zin van dat het inderdaad niet klopt, niet correct is en niemand dient. Maar iemand die positief egoïstisch is in het Integratiekanaal heeft altijd ook een correct effect op de buitenwereld, waarvan je voelt van: ook al is die heel erg geabsorbeerd in zijn eigen pad, het doet wel iets met de rest van de wereld. En dat is ook nodig.

Je merkt, het is niet voor niets. Het is geen puur egoïsme. Het is veel meer dan dat. En dat is wel heel mooi eigenlijk. Zijn ook heel sterke energieën vaak.

Dus beschikbaar om bezig te zijn zal dus afhangen van waar die 34 mee verbonden is. Enerzijds, als je daar een kanaal hebt of meerdere kanalen: beschikbaar zijn om bezig te zijn met jezelf bijvoorbeeld -> 34-10. Beschikbaar om bezig te zijn met je eigen overleving en welzijn -> 34-57. Beschikbaar om bezig te zijn in het nu ->34-20.

Dus ze hebben elk een eigen nuance. En als je poort 34 puur als hangende poort hebt in je Sacraal en je hebt ergens anders een kanaal, dan zal de 34 een soort van bedrijvigheid, een soort van bezigheid, een soort van kracht ook toevoegen aan die andere activeringen die je hebt.

Zo kan je met poort 34 heel erg bezig zijn om een patroon te bewerkstelligen (5). Of kan je met poort 34 kracht toevoegen, een soort van versterking van het ontwikkelen van bewustzijn via poort 27 in de tribe. Dus op die manier kan je die poorten ook gaan samenleggen en dan wordt poort 34 al iets makkelijker om te begrijpen. Zeker als je daar een kanaal hebt, maar ook als het een hangende poort is die een bepaalde energie toevoegt aan de andere activeringen die je hebt.

Synthese

Maar zo kan je natuurlijk alle poorten met elkaar gaan combineren, die je hebt. En bijvoorbeeld, poort 14 is beschikbaar voor werk dat loont door via je 52-9 kanaal te focussen op een stap-voor-stap proces, waardoor met de focus op details je tot een dieper begrijpen komt dat je dan kan Delen met het collectief.

En zo kan je eigenlijk de keynotes gaan gebruiken om tot een soort van verhaal te komen over waar jij met je hele Sacrale centrum beschikbaar voor bent. En natuurlijk heb je allicht ook poorten die niet geactiveerd zijn en daar is waar de wereld binnenkomt en waar je dus verleid wordt om in je niet-zelf te stappen en die definitie die je wel hebt te vervormen.

Daar merken we dan dat het niet-zelf de definitie overneemt. Dan, bijvoorbeeld, als je openheid hebt in je Sacraal en het niet-zelf neemt het over, dan kan het egoïsme van het Integratiekanaal via poort 34 puur egoïsme worden. Dat is dan de vervorming daarvan. Dan gaat het niet meer over Zelfbekrachtiging, maar gaat het eerder over het ontkrachten of het naar beneden halen van andere mensen om jezelf te verrijken. Zou kunnen.

Dus zo kan je naar een Sacraal gaan kijken. Wat is open? Wat is gedefinieerd of geactiveerd? Hoe werkt die activering samen? Waar ben ik dan voor beschikbaar?

Bekijk het eerst, isoleer het eerst, poort per poort en kanaal per kanaal. Maar breng het dan samen en kijk dan hoe jouw niet-zelf ook via jouw open centra, als je bijvoorbeeld een open Egocentrum hebt, hoe dat niet-zelf die definitie kan overnemen, waardoor jouw beschikbaarheid wordt vervormd of waardoor jouw energie in het Sacrale wordt vervormd en dus eigenlijk niet correct opereert. En wat voor effect dat kan hebben op de wereld om jou heen, niet alleen op jezelf, maar ook op de wereld om jou heen. Want via jouw definitie, via wat geactiveerd is, ga je ook anderen conditioneren.

Dus dan heb je een niet-correcte conditionering. Dan heb je een vervorming van je definitie wat een negatief effect zal hebben op jouw omgeving. Maar ook een negatief effect op jezelf natuurlijk, want een Sacraal dat niet correct opereert, dat dus niet Wacht om te Antwoorden/Responderen of niet de Autoriteit eert, heeft het effect vaak van frustratie, van het leeglopen van de energiebatterij, burn-out en noem maar op. En als je Manifesting Generator bent, dan komt daar waarschijnlijk ook nog boosheid en ongeduld bij.

Dus ook voor jezelf heeft het natuurlijk een negatief effect. Maar zo kan je dus beter gaan begrijpen wat die beschikbaarheid inhoudt en hoe jouw niet-zelf daarmee aan de haal kan gaan. Oké, we gaan even pauzeren en dan gaan we verder met de tweede deel van de presentatie.

Sacrale geluiden

Nu zijn er nog een aantal dingen waar ik toch even bij wil stilstaan. Want we zeggen nu wel dat Generators met Sacrale Autoriteit altijd op die Sacrale geluiden moeten vertrouwen. Dat alleen daar waarheid te vinden is. Maar er is wel een uitzondering. En dan maakt het weer wat meer genuanceerd, wat complexer, waardoor jouw uniekheid niet hetzelfde is als de uniekheid van iemand anders.

En het gaat om poort 34.
Als Poort 34 in verbinding staat met poort 20, dus dan vormen ze samen het Kanaal van Charisma, wat ook wel het pure Manifesting Generator kanaal wordt genoemd, dan is het heel goed mogelijk dat jij niet zozeer die Sacrale geluiden opmerkt, dat je zelfs kan denken dat je helemaal geen Sacrale geluiden hebt. Maar dan is het wel zo dat het gaat over een gedefinieerd Sacraal met alleen die verbinding. Dan heb je geen andere poorten in jouw Sacrale centrum geactiveerd. Want van zodra je wel andere poorten hebt geactiveerd in jouw Sacraal, ja, dan zijn die Sacrale geluiden daar wel, sowieso.

En bij poort 34 zijn die Sacrale geluiden er eigenlijk ook wel. Alleen, die energie is zo bezig, gaat zo snel en is voortdurend bezig, bezig, bezig, bezig, dat ze het helemaal niet opmerken of het zelfs gewoon regelrecht overslaan. Heel interessant, inderdaad. En hoe vind je dan je waarheid als je bijvoorbeeld alleen poort 34 hebt? Ja, hele goede vraag.

Nu de 34 kan dus met verschillende andere poorten in verbinding staan. Dus we hebben de 34-20 enerzijds en dan hebben we ook nog de 34-10. Kan ook. Je kan de 34 ook verbinden aan het G-centrum. En de andere mogelijkheid is de 34-57, dus de 34 kan ook verbonden zijn aan het Milt-centrum. En misschien heb je wel een combinatie.

Dus als we dan spreken over “de 34 moet zijn waarheid kunnen horen,” dus hoe werkt die Sacrale Autoriteit dan voor jou als je alleen de 34 hebt en geen enkel andere poort in jouw Sacraal is gedefinieerd? En dan moet je inderdaad gaan kijken naar waar is die 34 mee verbonden is.

Is die 34 verbonden met de 57? En dan ja, met de 34 hebben we al gezien, dan ben je eigenlijk beschikbaar om bezig te zijn en de 34-57 is dan vooral beschikbaar om bezig te zijn met luisteren. Want de 57 is heel erg, is eigenlijk de poort van het rechteroor, is heel auditief, luistert heel veel. Het lijkt alsof er een soort intuïtief, helderhorende kwaliteit hangt aan die poort 57, wat dan nog met kracht wordt bijgezet door die 34. Dus de 34 is constant bezig dan met luisteren naar wat er via die 57 binnenkomt. Zo hard bezig met luisteren, dat het vergeet dat er ook nog Sacrale geluiden zijn.

Het lijkt bijna alsof het specifiek naar iets aan het luisteren is, terwijl het Sacrale geluid ergens anders gebeurt. En je kan het dan helemaal missen eigenlijk. Dus ook voor de 34-57 is het belangrijk dat je je enigszins openstelt voor die Sacrale geluiden, ook al heb je de neiging om bezig te zijn met luisteren naar weet ik veel wat.

En wat Ra zei dat helpt bij mensen met kanaal 34-57 is dat ze zoveel mogelijk afleiding elimineren. Afleiding in de zin van: als er te veel afleiding is, dan ben je naar allerlei dingen aan het luisteren, maar niet naar datgene waar je naar zou moeten luisteren, namelijk die Sacrale geluiden. Dus elimineer de afleiding. Zorg ervoor dat je puur naar die Sacrale geluiden kan luisteren in dat moment. En dat zou enigszins moeten helpen om toch verbinding te maken met je Sacrale geluiden.

En dan hebben we ook nog de 34-10. Die is heel hard bezig met het volgen van de eigen overtuigingen. Dus de 10 gaat over liefde voor het zelf, gaat ook over gedrag. Dus mensen met 34-10 zijn vooral bezig met “dit is mijn overtuiging, ik weet dat ik gelijk heb” en zijn daardoor als het ware “doof” voor wat hun Sacraal hen zegt. Ze zijn als het ware doof voor het Sacrale geluid dat dan komt, want ze zijn zo hard overtuigd van die overtuiging die ze willen volgen. Ze zijn constant afgestemd op hun eigen innerlijke convicties, zou je kunnen zeggen. Ja, en dat is natuurlijk heel lastig.

Dus ook met dit kanaal is het belangrijk dat je herkent dat je ingezoomd bent of afgestemd bent op een bepaalde overtuiging, maar dat jouw Sacrale geluid daarbuiten zich laat horen. Dus het is een kwestie van een beetje te gaan uitzoomen om dan toch jouw Sacrale geluid te kunnen horen en niet te overtuigd te zijn van je gelijk. Want de 34-10 weet niet wat juist is of wat niet, weet niet of het effectief de juiste overtuiging heeft of niet, totdat het Sacrale geluid hoort.

Dus je kan jezelf behoorlijk voor de gek gaan houden met deze kanalen, omdat de 34 daar zoveel meer sterkte en kracht aan toevoegt, dat het bijna niet mogelijk is om de wereld daar rond nog in je op te nemen. Dus het is een soort van hyperfocus zou je kunnen zeggen, die inzoomt op één bepaald iets, dus één bepaald iets versterkt. Bijvoorbeeld jouw intuïtie vanuit de 57 of inderdaad die overtuigingen, die innerlijke convicties vanuit de 10.

Dus zolang je daar heel sterk op ingezoomd bent en je je niet bewust bent van het feit dat jouw Sacrale geluiden buiten dat gebeuren plaatsvinden, wordt het heel moeilijk om jouw Sacrale geluiden te horen.

En dan, de 34-20 is dan allicht de grootste uitdaging. Want dit is echt een kanaal dat ervoor zorgt dat je bezig, bezig, bezig, bezig, bezig bent met doen vooral. Dan gaat het niet over bezig zijn met luisteren naar je intuïtie of met luisteren in het algemeen. Niet bezig zijn met het volgen van je eigen overtuigingen, maar effectief gewoon puur bezig zijn met doen, doen, doen, doen, doen, doen.

En het lijkt alsof dit kanaal zo goed als nooit beschikbaar is voor iets anders dan dat doen, doen, doen, doen, doen, doen. Maar dat doen, doen, doen, doen, doen lijkt eerder vanuit jezelf te komen. Dus je bent eigenlijk niet echt beschikbaar voor ja, voor anderen in die zin. Als iemand jou iets vraagt, dan heb je zoiets van ja, maar ik heb geen tijd om hierop te Antwoorden. Ik ben bezig, ik ben bezig. Dat maakt het natuurlijk heel erg lastig voor de 34-20 om die Sacrale geluiden te horen.

Er is gewoon geen ruimte. Er is geen tijd. Het moet vooruitgaan. Men is bezig, bezig, bezig en het is heel moeilijk om daarvan los te komen. Het is die natuurlijke neiging om bezig te zijn.

Dus in dat geval zei Ra dat eigenlijk poort 34 nogal “stom” kan zijn. Stom in de zin van: het lijkt alsof er geen Sacrale geluiden zijn. Euh ja, dus dat maakt het heel lastig. En van de 34-20 zei hij dan ook van: kijk, dit is echt de grootste uitdaging voor iemand, voor een Generator of Manifesting Generator om zelf naar jouw eigen waarheid te komen. Het is gewoon enorm uitdagend en veel Manifesting Generators met dit kanaal hebben zelfs niet eens door dat ze zo druk bezig zijn met doen, omdat het zo natuurlijk voelt en er bijna zo die aanname komt dat iedereen dat heeft, dat iedereen zo snel door het leven beweegt en of dat iedereen dat zou moeten kunnen en dat iedereen ook voortdurend bezig is met dingen.

Dat is heel vreemd voor zo’n Manifesting Generator om dan op te merken dat dat bij anderen helemaal niet zo werkt. En mensen met dit kanaal kunnen dan ook het gevoel krijgen dat er iets mis met hen is, omdat zij die Sacrale geluiden precies niet kunnen vinden.

Wat doen ze dan verkeerd? Zit ik dan in mijn niet-zelf of zo? Want ik voel mijn Sacraal niet antwoorden. Ik voel de respons niet. Ik merk het niet op. Ik heb geen Sacrale geluiden.

Die overtuigingen kunnen daar zitten. Wat natuurlijk de mind is. Het is de geest die hier met verhaaltjes komt, met bepaalde conclusies komt, terwijl het niet zo hoeft te zijn. Er is helemaal niks mis met een 34-20 die zo bezig is dat hij of zij zijn/haar Sacrale geluiden niet hoort of ze zelfs gewoon prompt overslaat en opmerkt van “ja, maar ik heb helemaal geen Sakrale geluiden.”

En voor dit kanaal zei Ra: het is slim dat mensen met dit kanaal, zeker als het een Autoriteit is, dat zij zich openstellen voor begeleiding van buitenaf. En de 34-20 is een hele individuele ervaring van het leven. Het is een kanaal uit het Integratiekanaal, zou je kunnen zeggen, het Integratiekanaal is geen circuit, maar het is een soort kluwen van verschillende kanalen bij elkaar. 34-20, 34-10, 57-10, 34-57. Dus als je al die kanalen bij mekaar brengt, dan spreken we over het Integratiekanaal dat heel erg gefocust is op het individueel, de individuele ervaring van het leven, dus heel erg gefocust op zichzelf. Alsof de wereld daarbuiten niet bestaat.

Dus je zou kunnen zeggen op dat vlak: egoïstisch, maar natuurlijk interpreteren we egoïstisch negatief en dat hoeft niet zo te zijn. Het is heel natuurlijk voor iemand met 34-20 om zo geabsorbeerd te zijn door jezelf, je eigen pad dat je aan het bewandelen bent, je eigen ding doen. Dat is heel natuurlijk. Moest je dat proberen te veranderen bij jezelf, dan pas kom je in je niet-zelf. Dan probeer je iemand te zijn die je niet bent.

Maar natuurlijk, ook iemand met 34-20 moet wel de innerlijke Autoriteit kunnen eren. En in dit geval de Sacrale Autoriteit dan. En dan kan begeleiding heel interessant zijn. En Ra zei, omdat dit een deel is van het Integratiekanaal, dus heel erg individualistisch is, is de beste begeleiding voor iemand met 34-20 een persoon in jouw leven die kanaal 43-23 heeft, die lijken een soort van verbinding te maken met elkaar, ook al zijn ze eigenlijk elkaars tegenstelden. Want de 43-23 is eigenlijk definitie van de Ajna naar de Keel. Dus dat kanaal gaat helemaal niet over doen, maar over jouw mentale processen uitspreken, het verbaliseren van inzicht, van openbaringen en noem maar op.

En net dat kan helpen om poort 34 even tegen te houden in het doen, doen, doen, doen, doen met een inzicht dat belangrijk kan zijn. Een inzicht dat helpt om die innerlijke waarheid toch te horen en om eigenlijk toch te gaan afstemmen op die Sacrale Autoriteit. En da’s heel interessant waarom. Ook de 43-23 is een Individualistisch kanaal, niet in het Integratiekanaal, maar wel in het Individuele circuit. En dat kanaal is ook bekend met een bepaalde melancholie die de 34-20 ook kan voelen. Want het is niet omdat de 34-20 altijd maar bezig is met doen, dat dat dan ook allemaal goed voelt. Soms kan daar ook een hele intensieve melancholie zijn en de 43-23 herkent ook die melancholie.

Dus ze zijn eigenlijk verwant aan elkaar, die twee kanalen, maar toch ook tegengesteld in de zin van: de 43-23 is hier niet om te doen, wel om inzicht en wijsheid te verbaliseren, bepaalde mentale processen uit te drukken via de stem, terwijl de 34-20 vooral hier is om te doen en bezig te zijn. Dus op die manier, hoe dat dan precies werkt, ja, dat is iets wat wat je aan experiment zal moeten uitvoeren en kijken naar: wat kan een 43-23 voor mij betekenen in het vinden van mijn eigen waarheid en het afstemmen op mijn Sacrale Autoriteit?

Ja, da’s… Dat kan… Ik heb daar zelf geen ervaring mee natuurlijk. Ik heb geen 34-20 en ook geen 43-23. Projectors bij uitstek kunnen wel ideale begeleiders zijn voor de Generator-types. En als je dan ook nog een Projector tegenkomt met de 43-23, dan zou ik echt goed beginnen opletten.

En het gaat niet zozeer dat je die persoon dan in jouw leven moet houden of dat dat iemand belangrijk moet zijn in jouw leven. Het kan ook gaan over een toevallige ontmoeting waar jij jouw informatie uithaalt. Iemand die je één keer ziet en daarna nooit meer, kan ook al de juiste begeleiding geven voor jou om met je 34-20 kanaal jouw eigen Sacrale waarheid te vinden.

Dus ja, en ik hoop dat dat jouw vraag enigszins beantwoordt. Dus misschien geen bevredigend antwoord. Ik weet dat jij 34-20 hebt, maar je hebt ook de 34-10. Dus ja, die Sacrale geluiden zijn zeker hoorbaar. Als je als je maar je bewust wordt van die neiging om voortdurend bezig te zijn in het nu en dan ook vooral je eigen innerlijke convicties te willen volgen.

Dus als je daar inderdaad, als je dat bewustzijn hebt en je kan daar een klein beetje van loskoppelen, dan moet het perfect mogelijk zijn om jouw Sacrale geluiden te horen. Maar ja, dat neemt wel tijd in beslag. Het is een proces en het vraagt heel veel geduld. En ja, er zijn ook wel een heleboel factoren die meespelen, waardoor het moeilijker is om je af te stemmen op je Sacrale autoriteiten.

En vooral ook omdat, zoals ik al zei, het lichaam houdt ook trauma vast, het lichaam houdt conditionering vast. Dus de neiging van een 34-20 is om voortdurend in het doen te gaan en in beweging te komen. Maar die bewegingen of dat doen is niet per se afgestemd. Het kan ook een automatische piloot zijn vanuit die opgeslagen conditionering of zelfs als een soort van trauma-respons. Dat je iets uit de weg gaat in een fractie van een seconde en je niet doorhebt dat dat eigenlijk een trauma-respons is, terwijl net in die situatie gaan misschien wel voor jou waarheid is, misschien wel voor jou correct is. Maar dan moet je natuurlijk wel je Sacrale geluiden kunnen horen.

En ja, wie weet, je hebt dan 34-20, maar je hebt ook de 10. Misschien is het ook interessant om te gaan kijken van: heb ik hier begeleiding bij nodig? Kan ik begeleiding gebruiken? En wat doet dat met mij? Zelfs een toevallige ontmoeting, zelfs zonder dat je weet dat die andere persoon 43-23 heeft. Het blijkt door bepaalde mensen te ontmoeten of in hun aura te vertoeven, dat er het één en ander op zijn plek valt en je dan dat Sacrale geluid toch kan opmerken.

Maar je kan je misschien wel voorstellen dat dat heel veel bewustzijn vraagt. Dus ga jezelf niet voor de kop slaan als het niet meteen lukt. Of als het een paar keer lukt en dan zijn er weer momenten dat je merkt van oei, ik ben weer helemaal in het doen gegaan. Ik heb helemaal niet naar mijn Autoriteit geluisterd. Dat is zo menselijk en dat hoort ook echt bij het proces. Dus het heeft wel veel experiment, tijd en geduld nodig. Het is echt een proces.

En ja, het andere deeltje waar we het dan inderdaad ook over moeten hebben. Ook al zijn jullie wel allemaal Sacrale Generators en Manifesting Generators, want daarvoor heb ik ook die workshop speciaal ontworpen. Want het is moeilijker voor mensen met emotionele Autoriteit.

Emotionele Autoriteit

Dus Generators en Manifesting Generators met emotionele Autoriteit, die hebben geen waarheid in het nu. Die kunnen ook hun Sacrale geluiden horen. Absoluut. Als er een ja/nee vraag wordt gesteld, dan hoor je ook al een ah-uh of een uh-uhn. Maar daar kan je met emotionele Autoriteit eigenlijk niet op vertrouwen.

Zeker als het gaat over die vragen tot samenwerking of de grotere levensgebeurtenissen waar je een beslissing in moet gaan nemen. En dan is het belangrijk dat zij eerst die emotionele golf uitrijden en Wachten op Helderheid. Dus dan worden ze misschien heel vaak gevraagd: “Wil je dit doen?” En dan zeg je “Ja”. Natuurlijk krijg je misschien wel een Sacraal geluid. “Maar ik moet, ik wil eerst daar even over nadenken of ik wil daar minstens een nachtje over slapen of weet je wat, om zeker te zijn kom ik binnenkort bij jou terug. Is dat oké?”

En dan worden ze opnieuw gevraagd: “En weet je nu al of je dit wil doen?” En dan krijgen ze misschien weer een “ah-uh,” maar er is een soort van nervosititeit nog aanwezig, dat je merkt van “‘”oh, er zit nog iets. Ik ben er nog niet. Ik voel nog de helderheid niet of ik heb de helderheid nog niet, er is nog van alles aan de hand op mijn emotionele golf.”

Dus die mensen moeten eigenlijk meermaals worden gevraagd totdat die emotionele helderheid er is. En die helderheid komt vaak doordat ze merken dat een “ja” of een “nee” consistent blijft. Dat, als ze bijvoorbeeld drie of vier keer worden gevraagd en ze merken de eerste keer hadden ze misschien negatief geantwoord, maar ja, dan wil je eerst door die golf uit. En dan de laatste drie keer antwoorden ze positief en merken ze: oh die “ja,” die blijft wel plakken. En er komt een soort van berusting of helderheid. Een berusting dat als ze voor die “ja” gaan, dat het inderdaad correct is en dat ze openstaan voor wat voor situatie ze in zullen belanden of wat voor consequenties die keuze zal hebben.

Dus het is een soort proces matig, een proces matige besluitvorming of een besluitvormingsproces. En daar moet tijd over gaan, vooraleer je weet of het een “ja” is of een “nee”. Dus ook al hebben die Generators wel Sacrale geluiden, daarop kunnen ze niet vertrouwen. Daar is niet waar hun waarheid in zit. En dat is helemaal anders dan bij jullie met Sacrale Autoriteit. De waarheid zit wel in het nu. En zelfs als je begeleiding nodig hebt via de34-20, de waarheid zit nog steeds in het nu.

In het moment kan jij jouw waarheid horen via die Sacrale geluiden. En dat is niet zo bij mensen met emotionele Autoriteit. Dus dat is wel een enorm verschil.

En je moet ook weten, 50% van de wereldbevolking heeft emotionele Autoriteit. Dus de kans is echt één op twee als je iemand tegenkomt, dat die moet Wachten en dat je dus geen antwoord in het moment kan verwachten van die mensen. Eén op de twee, dus dat is echt veel. Als je thuis met vier bent, twee van de vier heeft waarschijnlijk emotionele Autoriteit. Dus die werken op een heel andere manier. Die vinden hun waarheid op een heel andere manier.

En het is belangrijk dat we dat ook weten, dat we ons daar bewust van zijn. Dat niet iedereen op dezelfde manier en zeker niet op hetzelfde tempo tot die waarheid komt.

Generators vs Manifesting Generators

En ja, dan hebben we ook nog die twee Types: de Generator en de Manifesting Generator. Nu, Manifesting Generators zijn sowieso Generators, dus het zijn geen Manifestors. Ze kun je niet zomaar gaan manifesteren en ze kunnen niet zomaar die push vanuit zichzelf volgen om iets te gaan doen. Ze hebben ook niet de Strategie van het Informeren.

Manifesting Generators zijn Generators. Wat wil dat zeggen?
De Strategie is Wachten om te Antwoorden/Responderen. En dan, de Autoriteit is ofwel emotionele Autoriteit, zoals ik daarnet zei, of Sacrale Autoriteit. En in dat laatste geval moeten ze dus ook op hun Sacrale geluiden vertrouwen met dan die kanttekening over de 34-20.

En er is nog iets speciaals aan Generators versus Manifesting Generators.
Dus Generators, die zijn vooral ontworpen om op een gezapig tempo aan dingen te werken, zou je kunnen zeggen. Ze kunnen voor een langere tijd aan iets werken en ze kunnen voor een langere tijd blijven doorgaan ook. Soms tot als iets echt afgewerkt is zelf, in één ruk tot iets afgewerkt is. Dat kan. Hangt een beetje van jouw definie af.

Dus Generators, die hebben ook een soort proces dat eigen is aan Generators, wat Manifesting Generators dan niet hebben, maar beide Types zijn wel hier om meester te worden over dingen. Vooral de Generators. En de Generators die gaan door het leven dus op een gezapig tempo om langere tijd te kunnen bezig zijn. Als ze te snel gaan, dan gaat het niet werken. Of als ze te snel willen gaan, gaan ze merken dat ze toch gefrustreerd raken.

Ja, er is een bepaald ritme bij Generators en iedere Generator heeft zo zijn unieke ritme en unieke flow. En het is belangrijk dat jij als Generator, dat je leert wat jouw unieke ritme is en unieke flow. En dat je ook respect hebt voor het feit dat je soms uit die flow bent en soms ben je in die flow. Dat je eigenlijk je eigen unieke ritme eert en dat is niet iets wat vast staat. Het is niet omdat je nu een bepaald ritme opmerkt dat dat morgen ook nog zo zal zijn. Dus het ritme fluctueert.

Net als alles in het leven is ook je ritme veranderlijk en ben je ook gevoelig aan de seizoenen, bijvoorbeeld. In de winter heb je misschien een ander ritme dan in de zomer. Dat soort dingen. En dat wordt ook gesymboliseerd door poort 5 of zelfs het hele kanaal 5-15. Ongeacht of je dit hebt in jouw grafiek of niet, maakt niet uit. Dus van nature is een Generator altijd bezig op een bepaald unieke ritme met een bepaalde flow of het ontbreken van flow. En dat wil ook zeggen: soms is die flow daar niet en lijkt alles opeens tot stilstand te komen.

En dat is heel frustrerend voor veel Generators, omdat ze natuurlijk zoiets hebben van, zeker in deze cultuur, in onze geconditioneerde maatschappij, dat alles altijd vooruit moet gaan, dat het altijd in stijgende lijn moet gaan, dat het altijd meer en meer moet worden. En als je dan merkt dat je tot stilstand komt en dat het precies niet meer vooruit gaat of dat je die flow kwijt bent, dan kunnen ze zichzelf via de mind gaan overtuigen dat er iets mis is.

Want ja, het kan heel oncomfortabel voelen omdat je merkt van ja, de wereld draait door, maar ik sta stil. Help!

En dat zijn vaak de momenten waarop de Generators dan terug in dat niet-zelf gaan. Dat ze eigenlijk niet meer gaan luisteren naar die Sacrale geluiden. Dat ze het proces niet langer vertrouwen en dus dat de mind klaar staat om het over te nemen en alles weer in handen te nemen en de boel weer te gaan forceren of het regelrecht op te geven.

Maar het is heel belangrijk dat je als Generator weet dat jouw proces dus dat unieke ritme volgt en dat de flow aanwezig kan zijn, maar ook afwezig en dat het proces dus in stadia gebeurt en dat die stadia ook plateaus kunnen hebben.

En plateaus, dat zijn ja, het is geen stijgende lijn, het is even een horizontale lijn en het lijkt niet meer vooruit te gaan. Het lijkt alsof je soms ook vast raakt. Maar vaak als je je op een plateau bevindt, wil het zeggen dat het proces aan het rijpen is, dat iets binnenin jou aan het rijpen is of dat iets aan de rijping toe is. Dan blijf je een tijdje misschien hetzelfde herkauwen. Of ervaar je een soort van rust, een afwezigheid van flow dat niet betekent dat het allemaal vast loopt, maar dat er gewoon wat tijd mag overgaan voor je de volgende stap neemt en je zal voelen wanneer de volgende stap komt.

En het is net dat proces van vertrouwen op je eigen ritme en ook vertrouwen op het feit dat de afwezigheid van flow of de afwezigheid van die stijgende lijn, dat dat ook deel uitmaakt van dat natuurlijke proces. Het is dat wat leidt tot uiteindelijk meesterschap.

Nu, wat dus de meeste Generators doen als ze zich op zo’n plateau bevinden, is dat ze het in vraag gaan stellen en denken, en dat is de mind die zich weer gaat moeien met het proces, denken dat er iets mis is, denken dat er iets niet juist is, denken dat ze misschien een niet correcte beslissing hebben genomen en daardoor ofwel de boel gaan forceren, en dan loopt alles natuurlijk vierkant, of het opgeven.

En dat is heel lastig, want als je het bijvoorbeeld opgeeft, ja dan kom je niet tot meesterschap. Dan ga je merken dat je misschien van het ene naar het andere springt en dat je dus eigenlijk altijd een beetje van alles kent, maar echt meesterschap lijkt er dan niet te komen. Dus het is ook daar heel belangrijk om te vertrouwen op jouw Sacrale geluiden om te weten of die frustratie en dat stilstaan en wat er gebeurt op dat plateau, of dat dat bij het proces hoort of niet.

Het kan best zijn dat jouw Sacraal geluid, als je de ja/nee vraag wordt gesteld, dat het tijd is om op te geve,n dat je opeens een uh-uhn hoort. Dan weet je: oké, dit plateau of dat vastraken dat ik hier voel hoort niet bij het proces, dus ik ga iets anders doen. Of ik ga kijken, ik ga wachten om te Antwoorden op iets anders, maar vaak ga je merken dat je toch een ah-uh krijgt, dat het deel uitmaakt van het proces. Dat je dus niet moet opgeven, maar dat je gewoon even geduld moet oefenen en dat je het proces moet eren en dat dan vanzelf weer een doorbraak komt en alles weer in beweging komt.

En bij Manifesting Generators is het eigenlijk anders. Zij hebben niet zozeer plateaus, ze hebben niet diezelfde stadia, maar eerder, omdat zij zo snel door het leven bewegen en soms ook hun Sacrale geluiden overslaan of niet horen en al meteen in beweging komen. Zij hebben soms de neiging om stappen over te slaan. Dan willen ze heel snel vooruitgaan. En ook dat is niet verkeerd, niet per se verkeerd.

Dus het is ook voor hen interessant om dan telkens weer met die innerlijke Autoriteit en met die Sacrale Autoriteit te gaan checken. Want het kan zomaar zijn dat je door stappen over te slaan tot nieuwe, efficiënte manieren komt om iets te doen. Misschien waren die stappen zelfs helemaal niet nodig. En soms kan het zijn dat je merkt van: o ja, ik loop vast. Ik moet een paar stappen terug nemen, want ik heb een belangrijke stap overgeslagen. En die stap was wel nodig om te komen waar ik moet zijn.

Dus dat is een heel ander proces dan bij Generators. En door het feit dat Generators die plateaus ervaren en dus het lijkt alsof dat ze veel trager tot meesterschap komen en de Manifesting Generators dan heel snel door het leven bewegen en soms stappen overslaan, maar dan moeten terugkeren, het lijkt of ze toch allebei ongeveer op hetzelfde moment tot die meesterschap komen, dus de snellere manier is niet per se beter dan de trage manier. De trage manier is ook niet per se beter dan de snelle manier. Het is gewoon verschillend.

Manifesting Generators hebben gewoon een verschillende ritme, een verschillend proces dan de Generators. Ook Manifesting Generators hebben een uniek ritme en kunnen flow ervaren of het ontbreken van flow. Maar het tempo is vaak sneller, maar dan natuurlijk met het risico dat er soms al wel eens teruggekeerd moet worden op die stappen.

En dan natuurlijk, zoals ik al zei ook, als Manifesting Generators Sacrale geluiden overslaan en puur op de beweging van het lichaam gaan vertrouwen, dus niet luisteren naar een Sacrale geluiden, ja, dan kan het zijn dat je vooral op automatische piloot vanuit conditionering in beweging komt. Dus dat is ook weer een proces van het leren begrijpen: wat is conditionering en wat niet?

En ja, door toch te vertrouwen op je Sacrale autoriteit ga je merken dat je dat verschil veel beter gewaar zal worden. Dat je bewustzijn op dat vlak groter kan worden.

Resources

Dus dat was het dan eigenlijk voor het presentatie-gedeelte van deze workshop. Dit geeft jou hopelijk veel informatie. Dus we hebben in het eerste deel dan dat oefenen gehad met die Sacrale geluiden en je ziet: het is echt bij de ene persoon gaat het al wel beter dan bij de andere. De ene persoon laat al wat makkelijker die mind-controle los dan de andere. Het is echt een proces, dus het is heel normaal dat het niet op één, twee, drie lukt. Of dat je het gevoel hebt dat je aan het faken bent en dat je die “ahuh” en “uhuhn” maar aan het zeggen bent zonder dat het echt vanuit je buik komt bijvoorbeeld.

Maar zoals ik al zei, als je terug luistert naar deze replay, dan ga je misschien merken dat je veel vaker ahuh of uh-uhn hebt gezegd, dan je je misschien bewust van was. En het zijn net die momenten dat het heel spontaan komt dat jij jouw eigen waarheid echt zal herkennen. Dus ook hierin is het weer belangrijk dat je de mind niet de boel laat controleren. Het moet een spontaan gebeuren zijn. En misschien zit je nog vol vragen.

Ik zal straks nog wat tijd geven om nog eventjes een aantal dingen te herhalen en even de opname uitzetten zodat je voelt van oké, ik kan dit delen zonder dat dat op een opname staat en andere mensen dat dan te horen krijgen zodat je eventjes die veilige ruimte voelt om ook wat persoonlijkere dingen te delen kunnen we nog eens kijken wat daar eventueel nog zit.

Maar als laatste wil ik toch heel graag nog een aantal resources met jullie delen. Dus er zijn een aantal resources die mij enorm hebben geholpen om te begrijpen waar die spontane buikgeluiden over gaan.

En het meest fantastische voorbeeld is natuurlijk Mary Ann Winiger. Zij was één van de eerste-generatie studenten van Ra. Dus zij is echt al 25 jaar met Human Design bezig, heeft er ook les in gegeven, heeft ook immersions, dus onderdompelingen gegeven en waarin dan echt geëxperimenteerd werd met Type en Strategie en Autoriteit in een groep van mensen. En tegenwoordig organiseert ze soms nog wel eens een soort immersion, maar vooral offline. Dus het is niet voor iedereen even makkelijk toegankelijk, omdat je dan moet reizen. Want in principe, ik geloof dat Mary Ann terug verhuist naar Sedona in the States.

Maar ze komt ook af en toe bijvoorbeeld naar Ibiza of naar, ik geloof, Zwitserland om eens een workshop te doen. Maar ze geeft ook online gatherings. Zo ongeveer één keer per maand, één keer per twee maand, geeft ze een Zoom-meeting waarin je haar ook vragen kan stellen. En ik ben er bijna altijd in die online gatherings. Als ik de kans heb, dan ga ik. Want het is heel boeiend om Mary Ann te horen spreken.

Zij is ook heel erg van het “the Simple is Profound”. Dus zij is heel erg van de eenvoud. Zij gelooft ook heel sterk dat je niet meer nodig hebt dan Strategie en Autoriteit om te leven als jezelf. En ze brengt iedereen daar ook altijd weer naar terug, naar die eenvoud. Want al de rest vindt zij, is vooral een afleiding van de mind. Die probeert jou uit het experiment te krijgen. Die probeert om jou te overtuigen om niet je Strategie en Autoriteit te volgen. En ik moet zeggen, ik voel het ook heel sterk aan wat zij zegt.

Natuurlijk, ik ben een Projector, dus ik zit vooral te luisteren tijdens zo’n online gafering. Ik neem alles in mij op. Ik observeer hoe andere mensen, hoe de dynamiek is tijdens zo’n meeting. En ook is het heel boeiend om te zien hoe Mary Ann, of te horen beter hoe Mary Ann voortdurend op haar Sacrale geluiden vertrouwt. Dus je hoort heel vaak die ah-uh bij haar en ook als ze in gesprek is met andere Generators tijdens de meeting, dan hoor je dat ook bij de anderen naar boven komen en soms weet ik zelfs niet of ze zich daarvan bewust zijn dat ze Sacraal aan het responderen zijn tijdens zo’n gesprek.

Dus als je dat graag eens wil ervaren hoe dat dan is om een wakkere Generator bezig te zien met die Sacrale geluiden, dan kan ik dat zeker aanraden.

Maar wat ook zeker een dikke aanrader is, alhoewel je dan wel het Engels machtig moet zijn. Maar ik vind wel dat Mary Ann een makkelijk te begrijpen schrijfstijl heeft. Ze heeft ook een e-boek geschreven en het is een behoorlijk dik e-boek waarin ze haar hele eerste 7-jarig proces omschrijft. Van het moment dat ze in aanraking kwam met Human Design en dan een reading kreeg van Ra, tot zeven jaar later en hoe dat dan allemaal liep en wat voor uitdagingen allemaal op haar pad kwamen toen ze besloot om te experimenteren met Strategie en Autoriteit.

En Mary Ann is een 6/2 Sacrale Generator, dus ze heeft daar pure waarheid in de Sacrale geluiden. En ja, het is heel boeiend om te lezen wat zij allemaal heeft meegemaakt. Want het is inderdaad geen gemakkelijk proces. Iedereen die vindt dat Human Design stante pede jouw leven beter maakt, heeft waarschijnlijk niet echt het experiment uitgevoerd. Het is echt een zeer moeilijk, soms echt puur pijnlijk proces om daar doorheen te gaan, zeker die eerste zeven jaar, waar ik nu over de helft zit, toch ruim over de helft zit.

En als ik zo terugkijk, dan denk ik van: ja inderdaad, goh, zo’n uitdaging en soms zo pijnlijk. Ik vond dat het boek ten eerste heel veel troost bood, dat gevoel van “oh, ik ben niet alleen. Ik ben niet de enige die dit ervaart. Ik ben niet de enige die tegen die pijn oploopt en niet de enige die al die dingen opmerkt en ja, hoe moeilijk dat kan zijn om daar doorheen te gaan.” En anderzijds gaf het mij enorm veel inzicht in: wat is die Sacrale Autoriteit en ook een beetje emotionele Autoriteit, want haar man is emotioneel gedefinieerd, ook een Sacrale, geen Sacrale, ook een Generator, maar dan emotionele Generator.

En het was ook heel boeiend om over die dynamiek te lezen en hoe zij dan op een of andere manier toch samenleven, ook al hebben ze heel erg uiteenlopende Autoriteiten. Het gaf mij enorm veel inzicht, ook in wat het betekent om te Wachten om te Antwoorden, om te Wachten tot het leven naar jou toekomt. Hoe interpreteer je dat dan? Wat betekent dat dan? Wanneer moet ik dan wachten? Wanneer ben ik aan het responsen en wanneer ben ik aan het responsen? En wanneer ben ik aan initiëren? Dat soort dingen.

Ze omschrijft heel veel levenssituaties, situaties die we allemaal allicht meemaken en waarin we dan vol vragen zitten over hoe dat dan werkt met Strategie en Autoriteit. En dat boek kan je downloaden. Ik geloof het is iets minder dan 20 dollar. Kan je downloaden via haar site key-to-you.com. Maar het is wel in het Engels, maar ik vind het absoluut een aanrader.

Dan zijn er nog een aantal bronnen van Ra Uru Hu, die ik ook best interessant vond. Nu, Ra heeft natuurlijk zijn eigen vertelstijl. Hij heeft de neiging, hij was wel gedefinieerd in zijn Ajna, maar onbewust. Dus het lijkt ook alsof dat hem heel vaak zijwegen neemt en van de hak op de tak soms springt. En mensen vinden het dan heel moeilijk om daar enige structuur uit te halen wanneer dat ze Human Design studeren zijn.

Maar ik vond wel dat deze twee bronnen heel veel, ja, praktisch is misschien niet het juiste woord, maar heel interessante, makkelijk te begrijpen informatie, over die verschillende beschikbaarheid, die verschillende soorten respons die een Generator kan hebben, waarin hij dus ook echt die poorten vanuit het Sacraal of de kanalen die eraan verbonden zijn omschrijft en hoe die beschikbaarheid er dan uitziet.

En de ene bron is het Generator-boek. Dat is echt een afgeprint boek eigenlijk, dus een ingebonden boek. Het is een dun boekje, waarin hij inderdaad de meest belangrijke informatie over het Sacraal in relatie tot het Generator- en Manifesting Generator-type overloopt. Dus eigenlijk een transcript van een lezing dat dus in een boekvorm wordt uitgegeven en het is verkrijgbaar bij ofwel Human Design America, maar dan betaal je waarschijnlijk heel veel verzendingskosten. Ik heb het zelf gekocht op Amazon Nederland. Dus ook bij Amazon kan je het boek verkrijgen en dan valt het best mee qua verzendingskosten, omdat het dan vanuit Europa verstuurd wordt.

En de andere bron is een lezing “The way of the Generator.”
O ja, allemaal in het Engels trouwens. Er zijn heel weinig bronnen in het Nederlands. “The way of the Generator” is een lezing die gelijkaardig is aan het Generatorboek waarin Ra ook over die beschikbaarheid spreekt en dan de kanalen en de poorten overloopt. En die lezing is verkrijgbaar bij Jovian Archive en best betaalbaar vind ik dus. Maar dan wel in het Engels.

En nu weet ik niet bij “The way of the Generator” of daar een e-boek bij zit. Het kan zijn. Het is sowieso een audio-lezing, dus een MP3 die je kan afspelen. En ik denk dat er ook een -boek bij zit dat je kan afprinten.

En dan de laatste bron, die heeft niets met Human Design te maken. Maar ik heb het boek enkele jaren geleden gelezen en ik vond de overeenkomst met het Wachten om te Antwoorden en de overgave aan de vorm, de overgave, nu zij zou het dan zeggen, overgave aan de wijsheid van het universum en dat soort dingen, vond ik zo prachtig omschreven en ook met heel veel humor weergegeven in Tosha Silvers boek “Outrageous Openness”. Is ook in het Engels, maar het leest heel vlot en misschien komt er ooit een Nederlandstalige versie hopelijk, maar ik heb heel veel plezier beleefd aan dit boek, want het omschrijft heel goed wat het betekent om niet jouw leven te bedenken en vanuit de mind alles te gaan forceren, maar om je echt over te geven aan het leven zelf dat naar jou toekomt. Dat je vanzelf die aantrekkingskracht hebt, zeker als Generator, dat het leven naar jou toekomt.

Dus dat vond ik een heerlijk boek om te lezen. Tosha is daar ook heel erg mee bezig, maar dan los van de Human Design-context eigenlijk. Wat ook een verademing kan zijn, dat niet alles gaat over poorten, kanalen en lijnen en keynotes en definities, maar dat het puur een vlotlezende ervaring is zonder dat je al die theorie erbij moet nemen.

En ja, tot slot kan ik ook nog zeggen, ik heb zelf ook een longread geschreven over de Generator, waarin ik vanuit mijn visie, vanuit mijn unieke filter kijk naar: wat is die Strategie om te Wachten om te Antwoorden? En wat is die Sacrale Autoriteit? Wat is ook die emotionele Autoriteit voor Generators en Manifesting Generators die dat hebben? En wat betekent het om als Generator opgeladen te zijn en hoe je dan omgaat met die verschillende stadia? Wat jouw Sacrale batterij op de meest mooie manieren oplaadt, maar ook zodat je op de juiste manier met je energie kan omgaan?

Dat was eigenlijk wat ik wou zeggen. Dat je als Generator ook geen bedtijd hebt bijvoorbeeld, maar dat je je batterij echt eerst leeg moet laten lopen vooraleer je goed kan slapen of kwaliteit van slapen hebt en dan burnouts kan vermijden en dat soort dingen.

Dus ik heb heel veel in die longread gestoken. Het is iets meer dan 50 pagina’s, A4 formaat met informatie in het Nederlands. Dus dat maakt misschien voor de mensen die het Engels wat minder machtig zijn, dat je toch een, ja, dat je toch een resource hebt in het Nederlands om op terug te vallen. En omdat ik het e-boek nog maar net heb vernieuwd. Het staat zelfs nog niet in de shop. Het komt pas, ik hoop volgende week of de week, uit. Ik verkoop het nog aan de oude prijs, dus het is een boek dat ik vorig jaar heb geschreven, maar ik heb het volledig geüpdatet en heel veel informatie aan toegevoegd en ik verkoop het nu nog aan de oude prijs voor een tijdje en daarna waarschijnlijk september ofzo ga ik de prijs verhogen, omdat het inderdaad wel veel meer biedt dan de vorige versie, dus dat is ook een optie en dat vind je op de website.

Zo dus ik ga zo dadelijk de opname even uitzetten zodat we nog even kunnen napraten en eventueel nog wel losse eindjes kunnen aan elkaar binden zodat je toch met een goed gevoel uit deze workshop stapt. Dat je weet van, oké, zo kan ik dus met mijn Sacrale geluiden gaan oefenen en ik weet nu wat het betekent. Het is helder. Dat gaan we dus zo eventjes gaan doen, maar laten we eerst een paar minuten pauze nemen, want ik ben al heel lang aan het praten geweest. Oké.

Vond je dit waardevol?

Doneer via Stripe ⊹ Doneer via Paypal



Klik op de volg-knop om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. 

0 reacties

Een reactie versturen

Zoeken

Categorieën

Recente reacties

Geen reacties om te tonen.

Archief

Volg deze blog

Klik op de volg-knop om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten: