Over sterren, neutrino’s en bewustzijn

18 sep 2024 | Blogs, Video's | 0 Reacties

Bovenstaande video is een audio-versie van onderstaande transcriptie.

Transcriptie

Ons Universum zou uit slechts 5% aan zichtbare materie bestaan.
Dat wil zeggen dat er nog 95% overblijft dat we niet kunnen waarnemen als zichtbare materie, een ongelooflijk grote ruimte tussen de atomen van dingen dus.

Zo’n 27% bestaat dan ook uit donkere materie. En zo’n 68% aan donkere energie.
Dat maakt dat het Universum behoorlijk mysterieus blijft voor ons, mensen.

Volgens Human Design is die donkere materie hét fundament van de atomische, zichtbare wereld waarin wij bestaan. En binnen die donkere materie onderscheiden we in Human Design drie elementen:

  1. Neutrino’s
  2. Bewustzijnskristallen
  3. Magnetische Monopool

Daar wil ik het vandaag even over hebben.

Neutrino’s

Neutrino’s zijn subatomische deeltje die een klein beetje massa hebben. Ze bewegen iets trager dan de snelheid van licht. En het bijzondere is dat Ra Uru Hu al over de massa van neutrino’s sprak nog voor de wetenschap dat heeft kunnen bewijzen. Voor Ra was dat dan ook één van dé belangrijkste bewijzen van de legitimiteit van wat De Stem hem liet zien in 1987, wat later bekend zou worden als het Human Design Systeem.

(Even terzijde: pas in 1998 zouden wetenschappers ontdekken dat neutrino’s wel degelijke massa hadden en dus daardoor trager bewegen dan de snelheid van licht.)

Maar liefst zo’n 300 biljoen neutrino’s bewegen elke seconde doorheen ons lichaam, elke seconde van ons leven. We bevinden ons dus in een soort neutrino-oceaan, lijkt het wel, ook al kunnen we die deeltjes niet met het blote oog waarnemen.

Neutrino’s zijn dragers van bewustzijn. Ze zijn zowel de hardware als de software. Ze dragen niet alleen bewustzijn en informatie doorheen het Universum; ze hebben ook een soort mechanisme waardoor bewustzijn en informatie kan muteren en veranderen doorheen de evolutie van het Universum. En ze communiceren voortdurend met alles in het Universum.

Neutrino’s zijn afkomstig van de sterren. We zouden bijna kunnen spreken van een soort sterrenstof. Ook onze zon spuwt neutrino’s uit. Maar liefst 70% van de neutrino’s die ons lichaam peneteren, elke seconde van elke dag, zijn afkomstig van onze eigen zon.

Bewustzijnskristallen

Doch, bewustzijn kan alleen muteren en groeien als het op een of andere manier wordt uitgedaagd. Daarom zijn er volgens Human Design meerdere elementen nodig dan alleen neutrino’s om de evolutie van ons Universum, en alles daarbinnen, te verklaren.

Het tweede element zijn dus de bewustzijnskristallen.
Het zijn niet echt kristallen, zei de Stem tegen Ra, maar het concept “kristal” is wat in ons menselijk begripsvermogen het dichtst bij de waarheid komt.

En om te begrijpen waar die bewustzijnskristallen vandaan komen, moeten we helemaal terug naar de Big Bang of de Oerknal. Volgens de wetenschap het ontstaansmoment van ons Universum dus.

Volgens Human Design ging het om een oerkristal dat Yin was (vrouwelijke energie) en een oerkristal dat Yang was (mannelijke energie) die met elkaar in botsing kwamen en uiteenspatten in biljarden en biljarden kleinere yin- en yangkristallen.

Nu kennen we die yin- en yangkristallen als het Designkristal (gelegen in het Ajna-centrum) en het Persoonlijkheidskristal (gelegen in het Hoofdcentrum) die verantwoordelijk zijn voor de inprenting van ons onbewust Design of voertuig of lichaam (Designkristal) en onze bewuste Persoonlijkheid of wie we denken dat we zijn, ons bewustzijn (Persoonlijkheidskristal).

Maar eigenlijk, om helemaal correct te zijn moeten we erkennen dat beide kristallen bewustzijn bevatten. Ons bewustzijn is niet alleen gelimiteerd tot het Persoonlijkheidskristal. Ook het Designkristal is een bewustzijn, maar we zijn er ons niet van bewust. En toch doet het wat het doet; het is een vernuft systeem dat het begrip van onze bewuste mind ver overstijgt. Alleen opereert het dus buiten het bewustzijn van onze mind.

Alles in ons Universum bestaat dus uit een Design- en een Persoonlijkheidskristal. En dit zijn de originele kristallen die dus voortkomen uit de Oerknal, uit de oerkristallen die in botsing kwamen. Op dat vlak kan je niet zeggen dat er jonge en oude zielen zijn op de wereld, want we zijn allemaal even oud. Alleen zal de ene persoon misschien al meer of vaker zijn geïncarneerd dan een ander, dat wel.

Maar waar het hier om gaat is dat neutrino’s door die kristallen heen bewegen en daardoor de informatie die ze met zich meedragen kunnen laten muteren. De neutrino-informatie die kristallen binnenkomt is niet meer dezelfde informatie die daarna weer naar buitenkomt. De informatie muteert of evolueert, verandert, en is zo mede verantwoordelijk voor de evolutie van het Universum en alles binnen het Universum.

In de bioscoop

Als we daar beeldspraak aan willen koppelen, dan zou je kunnen zeggen dat de bewustzijnskristallen de projector zijn, waar doorheen het licht schijnt en een projectieveld vormt. Dat projectieveld zijn de neutrino’s die door de projector (de bewustzijnskristallen) heen bewegen. En dat projectieveld wordt dus op een bepaalde manier, door de projector, geprojecteerd op het scherm.

Wat geprojecteerd wordt op het scherm is de film van ons leven. Het is een interactie tussen de bewustzijnskristallen en de neutrino’s, waar doorheen bewustzijn zichzelf kan ervaren en dus ook kan muteren en evolueren. Ons leven en hoe we onszelf ervaren, inclusief de fysieke dichtheid van ons lichaam, is dus slechts een projectie, een illusie. Het bestaat niet echt, en toch voelt het heel echt.

En elk projectieveld interageert dan ook nog eens met alle andere projectievelden, namelijk met de atomische wereld die we elke dag ervaren.

Magnetische Monopool

Het derde donkere-materie element is de Magnetische Monopool.
Het woord zegt het zelf al: er is maar één pool en die werkt magnetisch. Een magneet met één pool die dus alleen aantrekt.

Wanneer neutrino’s door de bewustzijnskristallen heen bewegen, dan komen ze aan de andere kant er weer uit met een bepaalde frequentie. Die frequentie noemen we de Kwantum, die de illusie vasthoudt van onze afgescheidenheid.

Het is de Magnetische Monopool, die zich in het G-centrum bevindt, ter hoogte van ons borstbeen en Poort 2, die die illusie helpt vasthouden door de twee bewustzijnskristallen samen te houden. Anderzijds helpt de Magnetische Monopool ons om te navigeren doorheen ruimte en tijd, schijnbaar afgescheiden van de rest.

De illusie van afgescheidenheid bestaat erin dat wij onszelf als een aparte, afgescheiden entiteit ervaren. We lijken een begin en een einde te hebben, een fysiek lichaam en een energieveld dat ergens eindigt en waar de wereld om ons heen of de ander begint. Alsof we allemaal los zijn van elkaar. Maar dat is de illusie. In werkelijkheid is alles met elkaar verbonden.

Op deze manier, door die schijnbare afgescheidenheid, kan bewustzijn zich op biljoenen manieren ervaren en uitdrukken. Zonder die illusie van afgescheidenheid was alles één en was er ook maar één ervaring mogelijk, namelijk die van de totaliteit. Voor bewustzijn om zichzelf te kunnen ervaren is dus een soort illusie van afgescheidenheid nodig, zodat bewustzijnsdeeltjes zich uniek kunnen uitdrukken binnen die totaliteit.

Kwantumbewustzijn

Als mens, zijnde bewustzijn in een lichaam dat schijnbaar afgescheiden is van de rest, zijn we dus een kwantumbewustzijn van neutrino’s in interactie met twee bewustzijnskristallen, die worden samengehouden door de Magnetische Monopool, die ons door tijd en ruimte beweegt op een bepaald traject dat voor onze bewuste mind ongekend is.

Alles in het Universum is dus een unieke expressie van die interactie: neutrino’s met bewustzijnskristallen, samengehouden door een Magnetische Monopool. En dat zijn dan ook meteen de drie donkere-materie elementen die nodig zijn voor bewustzijn om te kunnen evolueren. Althans, dat is wat de Human Design kosmologie ons leert. Wetenschappelijk is dit natuurlijk nog lang niet voldoende bewezen.

Zo vertelde Ra niet alleen over die interactie binnen ons mensenras, maar ook als het gaat om het design van dieren, planten en andere levensvormen. Sterker nog, veel inheemse, oude volkeren overal ter wereld geloven dat alles een “ziel” heeft, ook de bergen en oceanen, bijvoorbeeld. Zo zou je alles kunnen herleiden naar een dans tussen neutrino’s, bewustzijnskristallen en Magnetische Monopolen als gevolg van de Oerknal tussen de twee oerkristallen en het ontstaan van ons Universum dat sindsdien al 14 miljard jaar aan het evolueren is.

We co-creëren het Universum

En wat absoluut interessant is om te weten is dat we niet alleen deel zijn van dit evoluerend Universum met een evoluerend bewustzijn, maar dat wij ook mee dit Universum creëren.

Elke seconde van elke dag worden we immers doordrongen van 300 biljoen neutrino’s die informatie meebrengen uit het Universum. Maar wanneer neutrino’s door ons lichaam heen bewegen, muteert die informatie, waardoor wijzelf ook mede-verantwoordelijk zijn voor de mutatie van zowel het Universum als het totaalbewustzijn.

Neutrino’s brengen niet alleen informatie bij ons binnen, maar nemen ook informatie mee naar buiten. We worden dus niet alleen geconditioneerd door de informatie die de neutrino’s met zich meedragen wanneer ze ons lichaam penetreren; we conditioneren ook de wereld om ons heen door de informatie die neutrino’s vervolgens mee naar buiten nemen vanuit ons lichaam.

Zo zijn we niet alleen deel van deze holistische illusie, maar dragen we ook bij aan de holistische illusie. En dat is precies de bedoeling. Elk van ons is een vernuft deeltje van een nog vernufter groter geheel met als doelstelling bewustzijn zichzelf laten ervaren opdat het kan evolueren en groeien.

Elke dag worden we daardoor uitgedaagd om de manier waarop we gepositioneerd worden in bepaalde dimensies aan te gaan en te ervaren en onze unieke intelligentie te ontwikkelen binnen die dimensies, zodat die intelligentie zich uniek kan uitdrukken op de manier waarop het bedoeld is zich uit te drukken, opdat neutrino’s die informatie terug in de wereld kunnen brengen en de wereld om ons heen daarmee kunnen impacteren.

Wat we dus aan de oppervlakte zien van onze Human Design-grafiek: lijnen, poorten, kanalen, centra-definitie en Aura-type, zijn slechts de uitdrukking van een mechanisme dat op een veel dieper niveau gebeurt: die van basen (ingangspunt, waar we gepositioneerd worden in bepaalde dimensies), tonen (waar intelligentie ontwikkeld wordt zodat het zich kan gaan uitdrukken op een bepaalde manier) en kleuren (uitgangspunt, waar bewustzijn zichzelf kan ervaren).

Er is geen sprake van bewust manifesteren of keuze hebben in dit alles.
De boodschap is om onszelf over te geven aan dit dieper gebeuren waar we geen vat op hebben, zodat we uit de weg gaan voor wat er van nature wil ontstaan.

Leef Je Design — nieuwe workshopreeks start in oktober 2024
Wil je graag een start maken met jouw Human Design-experiment en leren over het fundament van dit bijzondere systeem? Ben je het overzicht kwijt en wil je Human Design op een gestructureerde manier leren, bestuderen en beoefenen? Hier lees je alle info over de nieuwe workshopreeks die in oktober start.

Vond je dit waardevol?

Doneer via Stripe ⊹ Doneer via Paypal



Klik op de volg-knop om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. 

0 reacties

Een reactie versturen

Zoeken

Categorieën

Recente reacties

Geen reacties om te tonen.

Archief

Volg deze blog

Klik op de volg-knop om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten: