Manifestor

20 sep 2024 | Blogs, Video's | 0 Reacties

Transcriptie

Slechts acht procent van de wereldbevolking is een Manifestor. En toch, in onze samenleving is er enerzijds heel veel associatie met en heel veel bewondering voor het Manifestor-type. En anderzijds is het ook een beetje de underdog. En na deze blog ga je allicht begrijpen wat ik bedoel hiermee of waarom ik dit zeg.

Nu, eerst en vooral is de Manifestor één van de vier Types uit het Human Design Systeem.

Hoe herken je een Manifestor-grafiek?

Hoe kan je nu een Manifestor herkennen in de Human Design-grafiek?

Wel, het is eigenlijk heel eenvoudig. Enerzijds heeft de Manifestor altijd een ongedefineerd Sacraal en anderzijds is er ook altijd een motorcentrum verbonden met de Keel.

Dus dat wil zeggen dat ofwel de Solar Plexus, ofwel de Wortel, ofwel het Egocentrum of Hartcentrum verbonden is met de Keel of een combinatie van één of meerdere van deze drie centra met dus een verbinding, een kanaal of meerdere kanalen naar de Keel.

Maar niet het Sacrale centrum.
Het Sacrale centrum is dus ongedefineerd, dus niet ingekleurd of wit.

Heersers van de wereld

En de Manifestor waren in vroegere tijden — alhoewel je dit nog wel steeds kan zien in onze samenleving — echt de koningen, de hogepriesters, de heersers van onze wereld. En dit stamt nog uit een zeven-gecentreerde periode. Dus voor 1781 waren wij allemaal zeven -gecentreerde wezens, dus we hadden zeven centra in plaats van negen.

En dat was ook het tijdperk waarin het Ajna-centrum eigenlijk met de plak zwaaide en waarin er ook een soort dominantie was van Manifestors. Niet omdat ze in grote getalen op de wereld stonden, maar omdat ze in het bijzonder pure doeners zijn en dus eigenlijk best makkelijk macht en autoriteit konden verkrijgen daardoor. En daardoor werden ze ook vaak de heersers, de koningen, de hogepriesters.

En ze waren dan ook verantwoordelijk voor het ontstaan van veel van onze basiswetten en ook de spirituele en materiële, politieke hiërarchieën in onze samenleving als een manier om de controle te kunnen vasthouden en te voorkomen dat die zou worden uitgedaagd.

Je kan dit dus terugvinden, dat soort energie, in het patriarchaat, in het mannelijke, in de ‘yang-yang’ energie. Dus normaal streven we naar een ‘yang-yin’ energie, maar dit is pure yang-energie eigenlijk.

Als je zo terugkijkt in de geschiedenis, zie je ook dat dan de ‘yang-energie’ de ‘yin-energie’ eigenlijk onderdrukte. En in principe is dit niet slecht. Dit was gewoon deel van de tijdsgeest. En nu zijn de tijden aan het veranderen en merken we dat autoritaire leiders niet meer zo snel geaccepteerd worden.

We evalueren naar een nieuwe manier van samenleven, een nieuwe manier van zijn. En de rol van een Manifestor is dan ook aan het veranderen.

En eigenlijk kwam het rijk of de periode van de Manifestor die aan de macht was op zijn eind in 1781 ook, met de ontdekking van Uranus, de planeet. En daardoor zijn we dan ook verschoven van zeven- naar negen-gecentreerde wezens. En hebben we nu een gemiddelde levensspanne van iets meer dan tachtig jaar, wat dus quasi overeenkomt met de omwendeling van Uranus rond de zon, 84 jaar.

En 1781 was ook de geboorte van de Projecter als nieuwste Type. En de Projecter is eigenlijk ontworpen om zo een beetje de rol van de Manifestor over te nemen als het gaat om leiderschap. Niet meer op een commanderende, autoritaire manier, maar meer op een zachte, democratische manier. En waardoor de Manifestor dan ook een nieuwe rol aanneemt in onze samenleving. En over die energie wil ik het dan ook hebben.

Moderne Manifestors

Wat houdt dat dan precies in om een Manifestor te zijn in deze tijd?
Dus wat weten we over een Manifestor?

Omdat ze een motorcentrum verbonden hebben aan de Keel, kunnen ze eigenlijk energie, intenties, impulsen, visies, gedachten, woorden onmiddellijk omzetten in actie als ze dat zouden willen. Ze zijn dus eigenlijk ontworpen om te doen, terwijl alle andere Types ontworpen zijn om te Wachten.

De Generator Wacht om te Antwoorden/Responderen.
De Projector wacht om uitgenodigd te worden en herkend te worden.
En de Reflector wacht minstens een volledige maandcyclus.

De Manifestor heeft dat eigenlijk niet, maar dit moet ik nu wel gaan nuanceren. Dat ga ik dus verder doen in deze blog, want het is niet puur om het doen dat het gaat. Maar in principe kunnen de meeste Manifestors gemakkelijk in actie komen. Ze kunnen eigenlijk onafhankelijk doen zonder te moeten wachten. Maar wederom, er zijn nuances.

En dat is dan ook meteen hun gave eigenlijk. En daardoor lijkt voor hen dan ook de rest van de wereld een beetje in slowmotion te gaan. Want met al dat wachten, de Manifestor heeft daar niet altijd evenveel geduld mee.

Dus Manifestor hebben niet per se andere mensen nodig om te doen. En daardoor passen ze ook niet altijd even goed in de maatschappij. Want als je niemand nodig hebt om in actie te komen, dan hoef je ook niet per se samen te werken. En omdat in het verleden Manifestor eigenlijk gewoon hun ding deden en vaak andere mensen onderwierpen aan die wil, gaan veel mensen Manifestor ook ervaren als oncontroleerbaar of gevaarlijk of onvoorspelbaar. Kijk maar bijvoorbeeld naar Adolf Hitler. Hij was ook een Manifestor en zie wat hij voor elkaar kreeg. Op een heel autoritaire manier natuurlijk, maar toch, de impact was onvoorstelbaar.

En soms worden Manifestor net om het feit dat ze makkelijk kunnen manifesteren en makkelijk veel impact kunnen hebben ook geïdoliseerd, worden ze een beetje op een voetstuk geplaatst, worden ze eigenlijk als een soort autoriteit gezien, een autoriteit buiten onszelf, waar we maar beter naar luisteren. Wederom op zich niet slecht, maar natuurlijk weet je ondertussen misschien al dat het problematisch kan worden als je daardoor je eigen innerlijke Autoriteit verlaat. Als je niet langer je eigen Strategie gebruikt en niet meer luistert naar je eigen innerlijke Autoriteit.

Manifestor-kinderen

En als we dan zo gaan kijken naar hoe een Manifestor opgroeit — want ik zei: ze zijn oncontroleerbaar, die indruk krijgen we vaak, of onvoorspelbaar — kunnen we vooral zien in Manifestor-kinderen, omdat heel veel ouders de perceptie hebben dat die kinderen moeilijk in de hand te houden zijn en daardoor gaan ze vaak met harde discipline te werk bij die kinderen.

Maar dan blijkt dat precies averecht te werken en resulteert het in woede-uitbarstingen en worden ze nog oncontroleerbaarder. Dus het lijkt erop dat Manifestor-kinderen heel veel autonomie en vrijheid nodig hebben, terwijl ze net gestraft worden om wie ze zijn. Want ze lijken niet te luisteren als je iets zegt of iets vraagt. Je kan ze niet vertellen wat ze moeten doen, want dan lijken ze net het omgekeerde te gaan doen.

En vaak voelen Manifestor-kinderen zich ook gevangen in de opvoeding en in hoe ze geconditioneerd worden door de wereld. En dan gaan ze rebelleren of conformeren. Het hangt er een beetje van af. Sommige Manifestors lijken dan gebroken te worden door het systeem en die gaan dan als een mak lammetje luisteren, maar verliezen daardoor eigenlijk hun eigenheid. Ze verliezen daardoor ook hun zelfrespect, hun zelfvertrouwen. Of ze gaan net rebelleren met alle gevolgen vandien, waardoor ze toch de indruk wekken moeilijk te controleren of te beheersen zijn, moeilijk in de hand te kunnen worden gehouden.

Nu het is gewoon een feit dat een Manifestor-kind andere standaarden nodig heeft. Ze zijn niet zoals Generator-kinderen die ergens op gaan Antwoorden. Ze zijn niet als Projector-kinderen die uitgenodigd moeten worden. Ze zijn echt een totaal ander Type die meestal heel gevoelig zijn voor discipline-maatregelen. En ze moeten dus met respect behandeld worden.

Daarom zeggen we eigenlijk tegen ouders met Manifestor-kinderen dat het vooral gaat om hen te leren toestemming te vragen voor wat ze willen doen en dat ouders ook oprecht een logische verklaring moeten geven waarom iets niet mag, bijvoorbeeld. Want het is inderdaad zo dat een Manifestor van nature zijn eigen ding wil doen zonder inmenging van anderen. Ze hebben bepaalde impulsen en ze willen die in alle vrijheid kunnen volgen. En wanneer ze voelen dat ze dat niet kunnen, dan ontsteken ze vaak in woede. En dan hebben ze het gevoel dat ze in hun vrijheid worden beknot of dat ze met hun rug tegen de muur worden gezet of dat ze gepakt worden omwille van wie ze zijn. En natuurlijk is dat niet de bedoeling.

De bedoeling is dat ze kunnen opereren in een veilige omgeving met een goede begrenzing, een gezonde begrenzing, maar dat ze ook voldoende autonomie kunnen behouden. Dus als ze iets willen doen en ze hebben geleerd om toestemming te vragen aan de ouders of aan de leerkracht of aan wie dan ook in een autoritaire positie, en ze leren dat bepaalde dingen niet kunnen omwille van een bepaalde logische oprechte reden — dus je gaat ze niet voorliegen of verhaaltjes vertellen om ze maar in het gareel te houden. Nee, als ze echt kunnen begrijpen waarom ze iets niet mogen, dan is de kans veel groter dat ze dichter bij zichzelf kunnen blijven, dat ze leren omgaan met afwijzing zonder het echt als een afwijzing te zien en dat ze ook het respect krijgen die ze verdienen, waardoor ze ook het respect kunnen geven aan anderen, omdat ze leren op een empathische manier om te gaan met situaties.

Manifestor-strategie

Want de Strategie van de Manifestor gaat eigenlijk vooral over weerstand elimineren en in het proces zichzelf kunnen ontwikkelen. Het proces van zichzelf zijn of zichzelf worden. En als ze die Strategie niet kunnen volgen, dan raken ze onvervuld en ervaren ze geen innerlijke vrede en dan ontsteken ze eigenlijk in woede en kunnen ze ook heel erg geïsoleerd raken en moeite hebben met begrepen worden en daardoor dus eigenlijk ook geïsoleerd raken.

De Strategie voor een kind is toestemming vragen, wat eigenlijk een vorm van geïnformeerd worden is, zodat ze ook weten waar ze aan toe zijn en zodat ook de ouders weten waar zij aan toe zijn of de persoon in een autoritaire positie.

Als ze dan volwassen worden, gaat het eigenlijk niet meer om toestemming vragen, maar om informeren. Je vertelt de ander eigenlijk wat je gaat doen voor je het doet. En je gaat de ander ook informeren als je van gedacht bent veranderd en iets niet gaat doen, waarvan je eerder zei dat je het wel ging doen.

Het gaat dus over informeren. Als kind heb je natuurlijk nog niet die vrijheid om zomaar te kunnen gaan doen wat je wil. Een kind moet natuurlijk nog wel gestuurd worden en ondersteund worden, zodat er ook geen gevaarlijke situaties gaan voorkomen. Want een kind kan natuurlijk niet alles gaan inschatten zoals een volwassene dat kan doen. Dus dan gaat het eerder om toestemming vragen. Wat dus ook een vorm van geïnformeerd worden is en informeren.

Maar als volwassene heeft een Manifestor geen toestemming nodig. Maar wordt het informeren als Strategie gebruikt net om die weerstand ook weer te kunnen elimineren en om jezelf te kunnen toestaan, jezelf te zijn zonder voortdurend tegen die weerstand op te botsten.

Impact

Nu, in principe is het een heel spontaan proces, ook al voelt het voor een Manifestor allicht niet spontaan in het begin. En voor een Manifestor voelt het niet natuurlijk om te informeren. Absoluut niet. De eerste impuls is om het gewoon te gaan doen. En gezien zij acties kunnen ondernemen zonder anderen nodig te hebben, hebben ze ook het gevoel dat ze niemand nodig hebben en dus niemand hoeven te informeren.

Maar wat ze vaak vergeten is dat wat ze ook doen altijd impact heeft. Het impacteert altijd iemand, het oefent invloed uit. En doordat het invloed uitoefent en een impact heeft, kunnen de mensen om hen heen heel snel in de weerstand schieten. Maar ook door de onvoorspelbaarheid, omdat de aura van een Manifestor niet zo makkelijk te lezen is.

Ze zitten eigenlijk in een soort gesloten omhulsel en soms een beetje met een afstotende energie ook. Ze zijn vooral bezig met het volgen van hun eigen impulsen en hoeven de ander daar niet in mee te nemen. Ze kunnen dit op hun eentje doen en daardoor krijg je vaak de indruk dat er eigenlijk aan jou voorbijgegaan wordt als buitenstaander. Of als je in de omgeving van zo’n Manifestor bent, kan het lijken dat de Manifestor over jou heen walst zonder met jou rekening te houden. Dus daar komt die weerstand dan ook vandaan. Dat je niet zomaar akkoord gaat met wat een Manifestor doet als hij jou niet eerst informeert. Of het kan jou echt overvallen en dan schiet je misschien in een soort van reactiviteit of misschien wel in een trauma-respons omdat je het niet zag aankomen.

Daarvoor dient dus die Strategie van de Manifestor, niet om toestemming te krijgen van de ander, maar puur om de ander een beetje voor te bereiden, zodat hij of zij uit de weg kan gaan. Of zodat hij of zij ondersteunend kan werken voor de Manifestor in plaats van tegen te werken.

Emotionele Manifestor

En dit is een spontaan proces in de zin van, als die Strategie een tweede natuur wordt van te gaan informeren, hoeven ze ook niet te wachten. Ze kunnen informeren en dan direct, onmiddellijk doen.

Maar er is ook een Manifestor die een andere Autoriteit heeft waarin wel moet worden gewacht, waarin dus geen spontaniteit mogelijk is. En dat gebeurt bij de emotionele Manifestor.

Dus een bepaalde groep Manifestors zal het emotionele centrum, het Solar Plexus-centrum gedefinieerd hebben of ingekleurd hebben. En die Manifestors, die moeten wel wachten. Die kunnen niet zomaar spontaan informeren en dan onmiddellijk doen of in actie komen. Die moeten eerst de emotionele golf uitrijden om ook te weten wanneer, waarom en wie ze moeten informeren en waarover.

Ze moeten dus eigenlijk, als ze een een impuls voelen om iets te doen, niet alleen informeren. Nee, ze moeten eerst wachten op helderheid vanuit die emotionele golf. Want het kan goed zijn dat ze zich net op een “high” bevinden in hun golf. Dat ze zeer enthousiast zijn en direct erin willen vliegen, maar dat ze eigenlijk niet lang genoeg hebben gewacht om te kijken of het wel echt iets is wat correct voor hen is.

Dus kan het zijn dat ze op die “high” meesurfen, informeren en doen en dan merken dat het niet correct voor hen was en heel wat chaos hebben gecreëerd of een impact waar ze niet blij mee zijn. Of het kan zijn dat ze iets iets in gang steken wat dan de dag nadien heel veel weerstand oproept en waar ze dus verder geen zin meer in hebben.

Dus het is heel belangrijk dat die Manifestors eerst die emotionele golf gaan uitrijden, dus best een nachtje erover slapen, bijvoorbeeld. Wachten op die helderheid. En je kan er meer over leren in de blog over emotionele Autoriteit. En eens ze die helderheid hebben, dan weten ze ook wie ze moeten informeren en waarom en waarover. En dan kunnen ze in actie komen.

Dus voor die Manifestors, in vergelijking met Manifestors die niet de emotionele Autoriteit hebben, maar eerder de Milt-autoriteit of de Ego-autoriteit, die kunnen wel spontaan in het moment informeren en doen. De emotionele Manifestors moeten wachten. Die hebben geen waarheid en geen helderheid in het moment. En dat kan best uitdagend zijn voor een Manifestor om dan toch te wachten. Het voelt dan ook weer tegennatuurlijk.

Niet-zelf emotioneel thema en angst

Dus als een Manifestor die Strategie niet volgt, dan kan het gebeuren dat de ander daar heel fel op reageert vanuit heel veel weerstand. Dan kan het ook gebeuren dat je merkt dat er allerlei obstakels in de weg komen te liggen die je niet had verwacht. En dan kan je daar heel boos om worden. Dan kan je daar geïrriteerd om raken.

En een Manifestor die zijn Strategie niet volgt en bijvoorbeeld in een relatie stapt zonder die Strategie te volgen of zonder die emotionele Autoriteit te volgen als die er mocht zijn, dan kunnen we vaak zien dat dat relaties zijn waarin woede-problemen ontstaan of in het ergste geval zelfs geweld en agressie. Want dan merk je dat de relatie niet correct voor jou is, maar dan is het niet zo eenvoudig om daar zomaar uit te stappen. En dan komt er een bepaalde dynamiek naar boven.

En de Manifestor kan ook echt wakker liggen van de vraag: zal ik toestemming hebben? Zal ik toestemming krijgen? Alhoewel de Manifestor geen toestemming nodig heeft, kan er toch heel wat angst zitten op het stuk informeren en in actie komen.

Want de Manifestor is iemand die van nature initiieert, iemand die nieuwe dingen in gang steekt, iemand die verandering brengt, iemand die zaadjes plant. En dat zijn allemaal prachtige gaven. Dat zijn allemaal dingen die onze samenleving nodig heeft. Iemand die verandering kan brengen. Iemand die nieuwe dingen start en initieert. En de initiatie van de Manifestor is ook vaak waardoor Generators iets kunnen bouwen of waardoor Projectors iets kunnen organiseren of leiden en noem maar op.

Maar heel veel Manifestors hebben van kinds af aan geleerd dat ze net niet zomaar mogen doen. Dat ze voorspelbaar moeten zijn en dat ze zich ook moeten aanpassen aan de samenleving. Dus dat creëert dan zo natuurlijk een beetje een disharmonie. Maar ook kan een Manifestor door net wel te doen zoveel afwijzing hebben ervaren in zijn of haar leven, waardoor ze op latere leeftijd vaak niet meer durven initiëren of die gaven van verandering brengen, zaadjes planten niet meer durven uitleven.

En dan komt die vraag vaak met de angst op.
Zal ik wel toestemming krijgen of hebben? Als ik dan toch iets initieer, als ik dan toch iets doe, gaat de ander mij dan afwijzen, gaat de ander mij dan in de weg komen te staan? Gaat de ander mij tegenwerken of ga ik het mogen doen?
Dat is dus eigenlijk een soort van niet-zelf vraag die komt vanuit die angst.

Initiëren en informeren

Hoe je het ook draait of keert, of dat die angst daar nu is of niet, als Manifestor kan je alleen maar gedijen als je wel initiatief neemt, als je wel nieuwe dingen start en verandering brengt. En het kan heel beangstigend zijn in het begin, als je merkt dat informeren jou niet van nature op gang komt, als je daar echt voor moet werken om mensen te informeren, dat kan heel beangstigend zijn, maar weet dat net door die Strategie te gebruiken je heel veel weerstand kan wegnemen bij de ander en dat de kans of afwijzing veel minder wordt.

En als je dan toch nog een afwijzing krijgt, dat jij wel correct in je eigen natuur stond, dat jij vanuit jouw eigen natuur correct aan het opereren was en dat die afwijzing dus eigenlijk volledig bij de ander ligt, dat die iets met de ander te maken heeft en niet zozeer met jou.

Dus net door die Strategie te gebruiken van informeren kan je net heel veel zelfvertrouwen terugwinnen en ga je ook merken dat jouw energie veel meer een positieve impact creëert, maar ook dat het voor jou veel natuurlijker gaat beginnen aanvoelen om zo door het leven te bewegen.

En één van de bijwerkingen daarvan, van zo’n Manifestor die correct informeert, correcte Strategie gebruikt, is dat je vaak bij de dingen die je doet een soort vervulling gaat ervaren en dat je ook een soort innerlijke vrede kan ervaren en dat je ook merkt dat er veel minder conflict is met de mensen om jou heen, dat er dus ook een soort van vrede ontstaat met de mensen om jou heen.

Want als Manifestor heb jij het recht op die vrijheid om je eigen gang te kunnen gaan. Jij moet je stempel ergens op drukken. Dat is van nature hoe jij werkt, hoe jij opereert, hoe jouw aura opereert. Maar natuurlijk is dat niet een excuus om zomaar dingen te gaan doen zonder je bewust te zijn van de impact die je hebt.

Je eigen gang gaan

Dus het is heel normaal voor een Manifestor om niet altijd rekening te willen houden met anderen. In principe hoef je dat ook niet te doen als het gaat om beslissingen nemen. Als het gaat om beslissingenen wat je gaat doen, bijvoorbeeld. Daar heeft niemand zaken mee.

Maar als het gaat om de uitvoering ervan, als het gaat over in actie komen, is het wel belangrijk dat je je bewust wordt van de impact die je daarmee hebt op anderen. Dus ook een Manifestor, ondanks dat het een initiator is, dat het iemand is die een stempel drukt en die vrijheid zou moeten hebben om zijn eigen gang te gaan, ook een Manifestor moet leren wat de regels zijn en hoe het leven werkt. Net omdat je dan op een rechtvaardige en geaccepteerde manier daarvan kan afwijken.

Dus niemand zegt dat je de regels moet volgen, maar je moet ze op zijn minst kennen. Weten wat voor impact je hebt als je daarvan afwijkt, je daarvan bewust zijn. Je hoeft geen toestemming te vragen, maar je informeert wel over wat je gaat doen, zodat het ook meer geaccepteerd kan worden, zodat het ook rechtvaardig voelt voor iedereen betrokken of iedereen die geïmpacteerd wordt.

En men moet daar niet mee akkoord gaan. Dat is zeker niet kwestie. Dus ja, niet iedereen is blij met de invloed of de impact van een Manifestor. En daarom schreef ik in het begin van deze blog dat ze soms ook wel eens de underdog kunnen zijn.

Verandering

Ze komen soms verandering brengen terwijl dat heel veel mensen het weerstand hebben tegen verandering. En dat kan voor een Manifestor best moeilijk zijn om te accepteren of te verwerken of in zich op te nemen. Dat zoveel mensen zoveel weerstand hebben tegen verandering terwijl jij van nature die verandering komt brengen. Hoe je het ook draait of keert, als jij ergens in de wereld actie onderneemt, dan komt er sowieso vernieuwing of verandering. Of mensen dat nu fijn vinden of niet. Dus dat is het moeilijke stukje dat vaak bij de Manifestor dan aan bod komt of dat vaak aan bod komt bij mensen die te maken krijgen met een Manifestor en niet begrijpen waar de Manifestor over gaat en waar die energie over gaat of hoe die werkt.

Het is natuurlijk zo dat iedereen graag harmonie wil. Iedereen wil graag vrede. En in ons huidig tijdperk is het nog altijd zo dat we een soort sociale orde nodig hebben om samen te kunnen leven. Dat gaat nu wel veranderen vanaf 2027. Dan gaan we naar een nieuwe manier van ons verhouden tot elkaar. Maar op dit moment is die sociale orde nog steeds hetgeen waar mensen mee vertrouwd zijn en waarvan ze niet graag willen dat mensen daarmee gaan rommelen.

Heel veel mensen willen graag verandering, maar als verandering zich dan ook echt aandient, dan gaan ze toch nog weerstand bieden omdat het vertrouwde verandert in iets onbekend of in iets onvoorspelbaar. Maar toch, ondanks die sociale orde en het feit dat we graag alles netjes op de manier hebben zoals we er vertrouwd mee zijn, zijn er altijd mensen nodig die verder kijken en die iets nieuws brengen om de gehele groep of de gehele samenleving naar een nieuw niveau te tillen.

Nu, soms wordt dat “naar een nieuw niveau tillen” iets negatiefs, zoals we bijvoorbeeld zagen bij Adolf Hitler. Die heeft heel veel vernieuwing gebracht, had heel veel impact, heeft heel veel veranderd, maar niet voor het hoogste goed van die samenleving toen. Dus de impact van de Manifestor kan zowel positief als negatief zijn, waardoor mensen zich soms heel snel geïntimideerd voelen door Manifestors. Er komt soms een soort van angst op van “oei, ik moet op mijn hoede zijn bij deze persoon.” Door die impact van die aura.

Vernieuwing

En toch, Manifestors hebben een ontzettend belangrijke rol in onze samenleving, want zonder hen is er geen innovatie, is er geen vernieuwing, is er geen verandering.

Zij zijn degene die nieuwe dingen in gang steken.
Zij zijn degene die vernieuwing brengen.
Zonder hen zouden we niet meer evolueren.
Dus iedereen moet wel leren met een Manifestor om te gaan en de Manifestor moet leren met de samenleving om te gaan.

Maar door de weerstand van andere mensen kan de Manifestor soms het gevoel krijgen dat hij beheerst wordt door anderen. Dat hij net in zijn vrijheid gepakt wordt, omdat er zoveel weerstand komt en zoveel afwijzing kan komen. Dus daarom is die Strategie ook zo belangrijk om eigenlijk anderen te gaan introduceren in wat je van plan bent. Zowel voor grootse visies en plannen als voor kleine alledaagse dingetjes zoals eventjes naar de winkel gaan omdat je iets wil gaan halen dat niet meer in de koelkast ligt, bijvoorbeeld.

Je informeert de mensen die daardoor geïmpacteerd worden. Anders wordt hun weerstand alleen maar groter. Stel je voor dat je gewoon naar de winkel vertrekt zonder iets te zeggen en jouw partner merkt op dat je er opeens niet meer bent, weet niet waar je naartoe bent, hoe lang je wegblijft, maakt zich ongerust en dan komt er natuurlijk conflict van het moment dat je terug thuiskomt. Had je gewoon gezegd van: “Hey, ik ben eventjes naar de winkel, iets halen, ik ben zo dadelijk terug”, dan was het allemaal geen probleem geweest.

Dus ook voor die alledaagse dingen is informeren ontzettend belangrijk. Het komt er eigenlijk op neer dat andere mensen gewoon willen weten waar ze aan toe zijn met jou. Dat is belangrijk en daardoor weet je ook waar je aan toe bent met hen. Want als je ze informeert, hebben ze de informatie en door die informatie gaan ze zich vaak anders gedragen tegenover jou dan wanneer ze die informatie niet hebben.

Afstotende en gesloten aura

Maar het is wel een feit dat Manifestors een aura hebben die anderen eigenlijk op afstand houdt van nature. En dat is een soort van zelfbescherming, een natuurlijke zelfbescherming. Net omdat jij ontworpen bent om je eigen gang te gaan. Dat zorgt er ook voor dat anderen niet zo snel een invloed op jou kunnen uitoefenen. Want jij moet jouw innerlijke impulsen kunnen volgen. Als je invloed zou hebben van andere mensen en het komt veel te sterk binnen, dan wordt het heel moeilijk om jouw eigen impulsen te gaan volgen. En dan word je eigenlijk beïnvloed door wat andere mensen denken, vinden, zeggen wat je moet doen, enzoverder.

Dus het is die aura die als een soort van zelfbescherming ervoor zorgt dat jij je bewust blijft van je eigen impulsen en anderen dus een beetje op afstand houdt, zodat je niet te veel beïnvloed wordt daardoor. Maar daardoor straal je voor de ander wel een soort onberekenbaarheid uit. Dan hebben ze soms het gevoel dat ze niet echt op jou kunnen vertrouwen, dat je heel onvoorspelbaar uit de hoek kan komen.

Omdat de aura van de Manifestor zo gesloten is, is het heel moeilijk voor anderen om die energie te lezen. Het lijkt alsof er iets in de weg staat, waardoor je eigenlijk een beetje geblinddoekt naar de Manifestor kijkt. En dan zie je wel de acties van de Manifestor, maar voor je doorhebt wat er aan de hand is, is het al gebeurd. Dus het creëert een beetje een sfeer van op je hoede moeten zijn in het bijzijn van een Manifestor.

Dus dat maakt waarom die Strategie zo cruciaal wordt. Ook al voelt het niet natuurlijk om mensen te informeren. Het kan enorm helpen in de omgang met andere mensen en om sociaal niet geïsoleerd te raken. Want wij als samenleving hebben jouw vernieuwing en jouw visie nodig. Wij kunnen het niet alleen.

De Manifestor kan het in principe alleen, maar het is veel beter voor iedereen als een Manifestor ook deel uitmaakt van de samenleving. Dus het gaat dan ook om het vinden van die plek, die unieke plek die de Manifestor inneemt zonder dat hij beheerst wordt door de samenleving.

Niet hier om te werken

En een Manifestor is dan iemand die wel vernieuwing kan brengen en nieuwe visies introduceert en mensen initieert of dingen initieert of situaties initieert. Maar de Manifestor is niet ontworpen om hard te werken.

Je bent geen Generator. Je bent hier niet om dingen te bouwen, om dingen te gaan afwerken, om je energie duurzaam en voor langere tijd te gaan inzetten. Maar je bent wel hier om de voorzet te geven voor iets nieuws. En dat nieuws kan dan weer door anderen worden uitgewerkt en uitgevoerd en gebouwd en over een langere termijn worden bewerkstelligd en afgewerkt en noem maar op.

Dus op dat vlak is het ook veel beter voor de Manifestor dat hij kan samenwerken met bijvoorbeeld Generators. Niet in de zin dat de Manifestor de Generator domineert, maar dat zijn visie kan worden geïmplementeerd en ook gemanifesteerd door de mensen die daar de energie voor hebben, zodat de Manifestor niet al het werk hoeft te doen.

Vaak zijn dit ook, zou je kunnen zeggen, de ondernemers die een bedrijf starten of een visie hebben om een bedrijf uit de grond te stampen, maar die het dan na verloop van tijd bijvoorbeeld verkopen. Ze hebben iets geïntroduceerd aan de wereld, maar ze gaan er niet in gaan werken in die zin. Dat zie je soms wel bij veel ondernemers, dat ze wel iets starten, maar niet per se degene zijn die dan al het werk gaan blijven doen.

De angst om Manifestor te zijn

Maar het is natuurlijk zo dat als je initiatief neemt, dat het ook leidt tot afwijzing en door die afwijzing en zeker als je dit als kind heel veel hebt ervaren, waardoor je het gevoel hebt dat je niet het recht hebt op je eigen plek of dat je jezelf moest aanpassen, dan kan je de neiging krijgen om liever te wachten tot je opgemerkt wordt. In plaats van de ondernemer te zijn, ga je dan eerder een afwachtende houding aannemen en hopen dat iemand jou opmerkt en jouw gaven wil inzetten of aanspreken. Maar dat is niet hoe de Manifestor opereert. Dus dat werkt niet voor jou. En dat gaat alleen maar in meer isolatie eindigen en in meer woede en meer boosheid en irritatie werken, eindigen, omdat het niet klopt met wie jij bent.

Dus ondanks die afwijzing, het klinkt natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan, is het belangrijk dat je toch jezelf weer tot het initiatief nemen gaat brengen. En misschien is het nodig om dan een soort van coaching of therapie te volgen om dat zelfvertrouwen weer aan te sterken en stap voor stap terug als Manifestor in het leven te gaan staan. Want het is inderdaad zo dat Manifestor met een heleboel angsten kan zitten.

Manifestors, ondanks die gesloten aura en het feit dat ze hier zijn om zelf dingen in gang te steken zonder per se andere mensen nodig te hebben, wil niet zeggen dat Manifestors ongevoelig zijn. Integendeel. Manifestors kunnen ook heel gevoelige mensen zijn, even gevoelig als eender elk ander Type. Zelfs even gevoelig als iemand met die heel sterk aanleunt bij een Reflector-grafiek, bijvoorbeeld, met heel weinig activeringen. Ja, dat is ook perfect mogelijk. Er zijn Manifestors die maar twee gedefinieerde centra hebben en heel de wereld binnennemen, bij wijze van spreken.

Dus er kan ook heel veel angst zitten, bijvoorbeeld om andere mensen van streek te brengen. Bijvoorbeeld als een Manifestor een ongedefinieerd Solar Plexus heeft, dan kan hij of zij echt een angst ervaren om andere mensen van streek te brengen door initiatief te nemen of te informeren zelfs.

Er kan ook een angst zijn om te informeren omdat je dan een confrontatie riskeert. Dat je dan merkt van “oei, als ik dit doe, andere mensen gaan daar niet blij mee zijn en dan creëert het misschien een conflict of een confrontatie.” Zeker voor Manifestors met een ongedefineerde Ego-centrum of een ongedefineerd Solar Plexus-centrum kan dit heel hard binnenkomen.

Of misschien is er een angst om te informeren omdat iemand met die informatie hen zal proberen controleren. Dus in plaats van informeren kan iemand met die informatie aan de haal gaan en het gebruiken om jou eigenlijk onder de knoet te krijgen bij wijze van spreken. Die angst kan daar ook zitten.

Gezien Manifestors hun eigen ding moeten kunnen doen, is in hun vrijheid gepakt worden natuurlijk één van de grootste dingen die ze willen vermijden. Of er kan een angst zijn om te informeren omdat er zoveel weerstand en afwijzing kan komen van de anderen. Ja, of er kan ook een angst zijn om echt gewoon Manifestor te zijn, omdat je een bepaald beeld hebt over de Manifestor die jouw angst aanjaagt, terwijl je misschien liever een Projector of een Generator wil zijn die wat meer op de achtergrond kan blijven, die wat minder in de spotlights komt te staan.

Want een Manifestor gaat meestal niet onopgemerkt voorbij.
Als een Manifestor de kamer binnenloopt, is de kans heel groot dat iedereen jou heeft opgemerkt.

Vrede versus woede

Dus wanneer spreken we dan over vrede, innerlijke vrede of vrede in het algemeen?
Dat is de signatuur van de Manifestor.

Dat is eigenlijk het doel van de Manifestor. Hij of zij wil vrede ervaren, terwijl bijvoorbeeld een Projector succes wil ervaren en geen bitterheid. Een Generator wilt graag voldoening ervaren en geen frustratie.

Bij de Manifestor gaat het over vrede ervaren in plaats van boosheid. Vrede komt als er geen weerstand meer is, als de weg vrij is om te doen wat je wil en wanneer anderen meewerken in plaats van tegenwerken.

Dus wederom, daarom is die Strategie zo belangrijk. Die Strategie is natuurlijk geen garantie dat je niet langer zal worden tegenwerkt. Er zijn altijd mensen die zelfs na het informeren nog altijd niet begrijpen hoe die energie werkt en dan vanuit hun niet-zelf, of vanuit hun conditionering, zich op een manier gedragen die absoluut niet fair is tegenover jou. Maar natuurlijk krijgt iedereen daar mee te maken, ongeacht welk Type je bent. Want we leven nog steeds in een niet-zelf wereld.

Dus de gedragingen van de meeste mensen komt nog altijd vanuit niet-zelf. Maar je zal misschien wel merken dat hoe meer je je Strategie volgt, hoe minder weerstand naar jou terug lijkt te komen, hoe meer de weg vrij wordt om te doen wat je wil doen en hoe meer je ondersteuning en steun krijgt van anderen in plaats van tegenwerking. En dat doet al veel om jou te sterken in wat je doet natuurlijk en om jou het vertrouwen te geven dat je de volgende keer ook weer een stap vooruit kan of dat je ook weer erin kan slagen om iets in de wereld te zetten en dat je daardoor ook weer een stukje vrede kan ervaren. Dat het niet altijd resulteert in boosheid en irritatie.

Het is ook wel zo en ik heb het al een beetje verteld natuurlijk, dat Manifestors niet hier zijn om te worden beïnvloed door anderen. Dus in de kindertijd is dat natuurlijk een heel lastig gegeven. Want als kind ben je natuurlijk onderhevig aan de opvoeding en aan je omgeving, die graag wil dat je op een bepaalde manier opgroeit. En dat is al een enorme uitdaging om dan als Manifestor in je kracht te blijven staan natuurlijk.

Maar eens je volwassen bent, is het dan ook belangrijk dat je je bewust wordt van het feit dat je van die conditionering af kan raken, die historische conditionering uit je kindertijd en dat je als volwassene, dat jij jouw eigen weg mag volgen.

Als één Type absoluut het recht heeft om dat te doen, dan zijn het zeker de Manifestors. Dat niemand jou mag vertellen of hoeft te vertellen wat je moet doen. Dus van nature ga je dan eigenlijk uiterlijke autoriteit gaan afwijzen. Dus het is niet alleen jij die afgewezen wordt als je niet informeert, maar wat jij ook van nature doet is vaak wat anderen jou vertellen te doen of wat anderen aan invloed op jou willen hebben, gaan afwijzen. En dat is niet negatief. Dat is gewoon wat nodig is voor jou om in je eigen kracht te kunnen blijven staan om jou.

Hoe impacteer ik anderen?

Dit is eigenlijk wat van nature gebeurt doordat jij zo’n gesloten aura hebt. En daarbij is het dan ook heel belangrijk dat je je bewust wordt van de impact die je hebt op andere mensen. En dan kan het misschien interessant zijn om ook de Human Design-grafieken van andere mensen er even bij te nemen. Mensen uit jouw directe omgeving waarmee je samenwerkt of met mee samenleeft, bijvoorbeeld, om te gaan kijken wat voor impact heb ik op hem? Wat is hier mijn definitie? En hoe impacteert hen dat als je kijkt naar hun grafiek? Wat is daar niet ingekleurd? Dus waar kom jij dan binnen?

Hoe meer je leert over die impact, hoe makkelijker het voor jou kan zijn om, als je informeert, ook te kunnen inschatten hoe je dat best doet of wat voor impact je dan eigenlijk creëert bij die interactie met die persoon. Je bent dus niet hier om beïnvloed te worden, maar je kan wel voor een stuk gaan opvangen hoe anderen geïmpacteerd worden.

Want mensen gaan altijd gevoel hebben bij jou dat ze niet echt makkelijk dichtbij kunnen komen. Dat je heel moeilijk te lezen bent. Het lijkt alsof jouw aura zo gesloten is dat ze er niet doorheen geraken. Dus die impact is best groot, veel groter dan je denkt. Net omdat er een soort onvoorspelbaarheid in zit. Dus hoe meer je je informeren kan afstemmen op de ander, hoe beter eigenlijk.

Rust en slaap

Ik schreef al eerder dat je niet hier bent om te werken. Jouw energie — omdat je een Non-sacraal wezen bent, dus je hebt een niet-gedefinieerd Sacraal — je kan eigenlijk alleen maar een soort van spurtjes doen of sprintjes trekken. Je kan dus even wat energie investeren, maar er is altijd een periode van rust nodig.

En voor Manifestors is het dan ook belangrijk dat je op tijd naar bed gaat en dat wil zeggen: op tijd, dus voor je echt moe bent. Voor Manifestors is het goed — en dit geldt trouwens voor alle Non-sacrale wezens, dus ook voor Projectors en Reflectors — dat je eigenlijk al horizontaal ligt, dus horizontaal in je bed ligt of waar je ook tot rust komt voor je gaat slapen, zodat je even kan unwinden, even tot rust kan komen, dat je energie lekker kan zakken en dat je eigenlijk alle energie die je opgenomen hebt uit je omgeving — en bij Non-sacrale wezens gaat dat vooral over de Sacrale energie die je hebt opgenomen van Generators — dat je die kan beginnen loslaten.

En dan slaap je bij voorkeur ook alleen. Dit geldt ook voor alle Non-sacrale Types, in de zin van: als we alleen slapen, kunnen we ook echt al die opgenomen energie loslaten en worden we dus niet blijvend geconditioneerd met Sacrale energie tijdens onze slaap.

Alleen slapen wil dus zeggen dat je in een ruimte slaapt waar niemand bij jou in de buurt ligt. En dat is ongeveer een ruimte van vier op vier meter, dus twee meter boven jou, twee meter onder jou, twee meter naar links, twee meter naar rechts. Dus dat is jouw persoonlijke ruimte. Dat is zoals we in Human Design zeggen “in je eigen aura” vertroeven.

En dat is belangrijk voor Non-sacrale Types, om al die energie te kunnen ontladen, zodat we echt onszelf weer worden en zodat we echt tot rust kunnen komen en we dus niet uitgeput raken doordat de energie zich blijft vastzetten in ons lichaam. En dan bedoel ik vooral Sacrale energie van andere mensen, maar ook gewoon energie die via jouw open centra binnenkomt.

Impuls

Dus ja, Manifestors zijn van nature dominerend en soms ook intimiderend voor veel mensen. Je wacht niet op een teken van buitenaf om iets te kunnen doen. Je wacht niet om te Antwoorden. Je wacht niet op een Uitnodiging. Je wacht niet op een volledige maancyclus voor jij kan beslissen om in actie te komen.

Enerzijds heb je dan wel Manifestors die emotionele Autoriteit hebben, die wachten wel op helderheid, maar dat komt van binnenuit. En ook die impuls, of je nu emotionele Autoriteit hebt of niet, als het gaat om op je impulsen actie gaan ondernemen, ook die impuls komt van binnenuit. Die komt dus niet van buitenaf. Je hoeft niet te wachten op iets dat van buitenaf naar jou toekomt om in actie te mogen komen.

Je bent hier niet om te werken of te bouwen of een lange tijd energie te investeren, maar wel om dingen in gang te zetten om iets nieuws te brengen. En je bent hier ook niet om vanuit jouw mind actie te ondernemen. Dus het is niet omdat jij kan initiëren en op elk moment in actie kan komen — of tenminste als je geen emotionele Autoriteit hebt. Heb je emotionele Autoriteit, dan wacht je natuurlijk op helderheid — dat als jouw mind jou zegt om iets te doen, dat je dat ook moet doen.

Dus alle Types, ongeacht Manifestors of Projectors of Generators of Reflectors, moeten allemaal leren om de mind niet langer aan het roer van ons leven te laten staan. Daar komt het op neer.

Als je een impuls volgt als Manifestor, dan komt die impuls vanuit jouw lichaam. Dan ga je eigenlijk op iets wat van binnenuit komt of een visie die je hebt die gevormd, om daar op actie te gaan ondernemen, maar niet de mind de beslissingen te laten nemen.

Dus het is heel belangrijk dat je dan die Strategie volgt, maar ook jouw Autoriteit. Heb je emotionele Autoriteit, ga dan niet onder druk van de geest die nu onmiddellijk in actie wil komen, actie ondernemen. Nee, je wacht op die helderheid. Je gaat eerst die emotionele golf uitrijden.

Heb je Milt-autoriteit, dan gaat het om het luisteren naar de subtiele stem, die subtiele impulsen die vanuit jou Milt komen en niet naar wat jouw geest probeert te beredeneren.

Heb je Hart- of Ego-autoriteit, dan gaat het echt over ook weer die drijfveer, het willen doen, iets willen doen, iets waar jouw hart naar uit gaat, dat in actie te gaan omzetten, maar niet omdat jouw geest zegt dat je het moet doen.

Dus het is ook voor de Manifestor heel belangrijk om het verschil te leren kennen tussen “wanneer doe ik iets vanuit mijn hoofd” en “wanneer ga ik echt een impuls volgen vanuit mijn lichaam, waarin ik mijn autoriteit eer?”

Conditionering

Dus als Manifestor ben je resistenter voor invloeden van buitenaf. Maar het is wel zo dat waarschijnlijk Manifestors gevoeliger zullen zijn voor transit-invloeden dan voor invloeden of conditionering van anderen.

Dus jouw aura werkt enigszins beschermend tegen de invloed van andere mensen, maar daardoor wil dat niet zeggen dat je niet gevoelig bent voor transits. Het lijkt alsof dat de planetaire transits, de neutrino’s die elke dag op elk seconde van de dag door de planeten heen bewegen en door ons lichaam heen bewegen — die nuetrino’s brengen informatie in ons lichaam — dit niet wil zeggen dat je daar niet gevoelig voor kan zijn.

Het lijkt bij veel Manifestors dat daar wel een gevoeligheid zit voor die transit-invloeden in vergelijking met dan minder gevoelig te zijn voor de conditionering van anderen. Maar ook de conditionering van anderen hangt heel erg af hoe die gevoeligheid bij jou geconditioneerd is. Je kan merken dat je bijvoorbeeld wel heel gevoelig bent voor bepaalde invloeden van anderen, omdat daar een soort trauma-respons op zit. Als je ooit getraumatiseerd geweest bent, of je bent een tijd lang door een hele moeilijke periode gegaan met veel afwijzing, ga je merken dat je in bepaalde situaties wel heel gevoelig bent voor de invloed van anderen.

Maar dat komt dus door die conditionering, door de pijn die daar zit, de wonde die daar gecreëerd is, het trauma dat daar gebeurd is en waar je dan ook mee zal moeten leren afrekenen. Dat is dan vooral die sociale en culturele conditionering.

Enerzijds omwille van werk, bijvoorbeeld. We zijn allemaal geconditioneerd om hard te moeten werken en om geld te verdienen en op onszelf te kunnen vertrouwen of tenminste op ons eigen benen te kunnen staan wat betreft het financiële, de middelen, het materiële, noem maar op. Die druk zit daar ook in. Het feit dat als je niet hard werkt, dan word je al snel als lui gezien. Dus die culturele conditionering hebben we allemaal.

En dat heeft de Manifestor dus zeker ook als Non-sacraal Type. Wetende dat je niet hier bent om te werken, maar dan wel gepusht wordt om te werken. Daar moeten we mee afrekenen.

En de sociale conditionering natuurlijk dat er van jou verwacht wordt dat je de regels volgt en dat je je aanpast aan de normen en waarden van onze maatschappij, terwijl jij eigenlijk eerder iemand bent die op zichzelf staat en die dan op een andere manier met de regels om zal gaan.

En dan is de bedoeling dat je natuurlijk op een rechtvaardige manier van die regels gaat afwijken. Dat zijn allemaal dingen die allemaal gaan meespelen natuurlijk in hoe jij als Manifestor in de wereld staat. Dus die impact en die conditionering hebben we allemaal. En een Manifestor dient daar natuurlijk op een andere manier mee om te gaan dan bijvoorbeeld een Projector of een Reflector of een Generator.

Dus dat kan een serieuze impact hebben gehad, waardoor je misschien het gevoel hebt dat je liever geen Manifestor bent of dat je misschien liever niet de initiatiefnemer zou zijn. Maar toch is het belangrijk dat je je Manifestor-type, dat je dat Type gaat leven en omarmen.

Energetische steun

En het is ook niet zo dat je dus als Manifestor alleen in de wereld moet staan. Jij hebt ook energetische steun nodig. Wil jouw impact namelijk iets bijdragen aan de wereld? Wil die impact vernieuwing brengen in de wereld? Dan heb je ook energetische steun nodig van vooral Generators die jouw visie beantwoorden en zodat jouw visie ook geïmplementeerd kan worden, uitgebouwd kan worden, afgewerkt kan worden zodat het effectief gemanifesteerd kan worden. Want alleen kan je dat natuurlijk niet.

Dus we hebben jouw creatieve, innoverende energie nodig. Maar jij bent niet degene die al dat werk moet gaan doen. Dus op dat vlak is het wel belangrijk dat je die energetische steun krijgt. Maar dan zal het ook belangrijk zijn dat je die Strategie heel goed gaat volgen en dat je ook vanuit je innerlijke Autoriteit beslissingen neemt.

Dus ja, het is heel normaal voor Manifestors om, ondanks dat je weet dat jij de initiatiefnemer bent in sociale interactie bijvoorbeeld, dat je liever benaderd zou willen worden, omdat initiatief nemen moeilijk, beangstigend of zelfs traumatiserend kan zijn op sommige momenten, omwille van wat je in het verleden hebt meegemaakt. Maar weet dat benaderd worden niet is wat jouw aura leuk vindt of waar jouw energie van aangaat of waar jij vrede bij zal vinden. Dus het klinkt misschien gek dat door initiatief te nemen je net die vrede zal vinden. Initiatief nemen, maar met de Strategie van Informeren.

“Own” jouw Manifestor-zijn

Dus één van de grootste boodschappen, denk ik, voor Manifestors, is om het echt te gaan “ownen”. “Own” jouw Manifestor-energie. Dus ga het je echt toeëigenen. Jij bent een Manifestor. Heel veel mensen willen graag Manifestor zijn omwille van die kracht om te initiëren en te innoveren, maar zijn het niet en moeten zich dus aanpassen aan een ander Type dat ze dan wel zijn.

Jij bent die Manifestor die vernieuwende energie brengt, die verandering brengt in de wereld. En dat is echt iets dat je mag gaan omarmen omdat het zo essentieel is voor onze wereld. Ook al zijn de Projectors zogezegd “de nieuwe leiders” van de nieuwe wereld, die leiding kan er ook alleen maar komen als er ook visie is, als er ook ideeën komen, als er ook vernieuwing mogelijk is. Dat zal niet van de Projectors komen, dat zal niet van de leiders komen. Dat zal niet van degene komen die de energie in goede banen leiden. Het komt van jou, van de Manifestor.

Dus één van de grootste geschenken die je aan de wereld en ook aan jezelf kan geven is dan ook om te leven als een Manifestor en niet langer jouw energie te compromitteren voor wat het ook is, waarvoor je het compromitteert.

Leef Je Design — nieuwe workshopreeks start in oktober 2024
Wil je graag een start maken met jouw Human Design-experiment en leren over het fundament van dit bijzondere systeem? Ben je het overzicht kwijt en wil je Human Design op een gestructureerde manier leren, bestuderen en beoefenen? Hier lees je alle info over de nieuwe workshopreeks die in oktober start.

Vond je dit waardevol?

Doneer via Stripe ⊹ Doneer via Paypal



Klik op de volg-knop om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. 

0 reacties

Een reactie versturen

Zoeken

Categorieën

Recente reacties

Geen reacties om te tonen.

Archief

Volg deze blog

Klik op de volg-knop om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten: